Is het mogelijk dat er (door evolutietheorie) een nieuw mens voortkomt uit de huidige apen?

Want evolutie zou dan toch ook voor hen verdergaan.

En als wij van een minuscuul organisme afstammen, zijn er dan in de huidige organismes misschien ook een paar onderweg naar het mens zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

puur theoretisch gezien wel, want het is al een keer gebeurd en de evolutie staat niet stil. bij de organismes lijkt me de kans op herhaling wat onwaarschijnlijker. de genen van de bonobo en de mens komen bijna 99 %overeen dus dat scheelt maar een klein stukje ;)

Bronnen:
http://www.bertsgeschiedenissite.nl/geschi...

Nou nee, dat denkt ik niet. Iedere diersoort, ook de apen, zal wel veranderen. Mogelijk nog intelligenter worden. Ook de diersoort mens evolueert door. Mogelijk heeft de mens over een paar miljoen jaren nog nauwelijks benen, want die gebruiken we steeds minder. En grotere hersenen krijgen. Hoewel, de kunstmatige intelligentie neemt ook toe, dus daar plant de mens dan een chip voor in, vlak na iedere geboorte. Alles is mogelijk.

wij stammen niet af van apen, maar we hebben dezelfde voorouders. het is dus niet zo dat apen ge-evolueerd zijn naar mensen. dus ze evolueren hooguit naar een nieuwere aap, maar het blijft een aap.. (en evolueren duurt een paar duizend jaar, dus dat gaan we niet meemaken)

Misschien wel mogelijk, maar dat zou wel zeer onwaarschijnlijk zijn. Apen zouden dan een logisch denkend brein moeten ontwikkelen, en dat is net zo onwaarschijnlijk als dat mensen ineens zo'n rooie bavianenkont zouden krijgen.

Dat zou zeker wel kunnen. Wij stammen immers ook af van de apen. Ooit in een ver verleden waren de mensen eens apen, evolueerden naar de Neanderthalers, vervolgens naar de Cromagnonmens en tenslotte naar de gewone mens. Men ging steeds meer rechtop lopen. Aangezien er nog steeds apen bestaan lijkt mij dit geenszins onmogelijk. Alles wat leeft blijft evolueren en dus ook apen.

Absoluut mogelijk! Goeie vraag eigenlijk + Heel veel duizenden jaren geleden deden 'we' het ook nog, door als Homo Sapiens in beeld te komen, dus wie weet is er al een nieuwe 'Homo' onderweg.. Ik hoop wel dat de nieuwe Homo iets meer vredevoller is en iets minder strijd in z'n genen heeft, want wij zijn niet bepaald een vriendelijke diersoort..

Nee, het is absoluut onmogelijk. De mens stamt af van een inmiddels niet langer bestaande voorouder, niet uit de huidige apen. Tevens waren de omstandigheden waaronder onze ontwikkeling plaats heeft gevonden beduidend anders dan de omstandigheden die nu heersen, waardoor de druk van natuurlijke selectie anders is dan gedurende onze geschiedenis. Gezien het feit dat het al onwaarschijnlijk is om tweemaal hetzelfde resultaat te bereiken met hetzelfde beginpunt, omdat de mutaties onderweg wél willekeurig zijn, en ook de omgeving (en derhalve de voordelige eigenschappen) hoogstwaarschijnlijk anders zal ontwikkelen, is het absoluut onmogelijk dat vanuit een radicaal ander beginpunt, met radicaal andere selectiecriteria, toch weer hetzelfde resultaat zou worden geboekt. Bovendien is het cladistisch gezien al helemaal onmogelijk, daar een organisme zo ongeveer gedefiniëerd wordt door waar deze van af stamt, en effectief nog behoort tot elke voorgaande groep. Het zou theoretisch misschien mogelijk zijn dat vanuit bijvoorbeeld chimpansees een groep ontstaat die zeer sterk op mensen lijkt, maar biologisch gezien zou je deze geen mens kunnen noemen. Convergente evolutie komt wel vaker voor, maar het maakt niet dat de op elkaar gelijkende organismen ook bij elkaar horen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100