Wat is het hardste geluid dat het menselijk lichaam voort kan brengen, zonder hulpmiddelen?

Bijvoorbeeld: gillen, in de handen klappen, niezen, het geluid van een bot dat breekt, boer/scheet... etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Luidste menselijke stem 120 db, autoclaxon op 1 m, startend vliegtuig op 70 m, klinkhamer, kettingzaag (120-125 dB), hameren op een spijker, pneumatische boor (100-120 dB), zware machine, sirene van ambulance, voetbal in het stadion (117 dB), klas met schreeuwende kinderen Toegevoegd na 2 dagen: Luidste menselijke stem 120 db andere gegevens louter ter info hoe hard 120db is!

Ik denk dat het een hééééll hoog gillende vrouwenstem is Die is nl. in staat glas te doen springen, doordat de geluidsgolven dermate hoog zijn dat het glas het zelfs niet uit houdt!

Dat is zonder meer niezen. Daar worden wedstrijden in georganiseerd. De hardste nies ooit gemeten was 176 dB geproduceerd door de heer Yi Yang. Overigens werd mijn zwager wekenlang uit zijn slaap gehouden door een hard brommend geluid, wat zo nu en dan voor kwam en wat hij niet thuis kon brengen. Hij informeerde bij de naaste en bovenburen in zijn flat en die hadden er ook last van, maar konden het ook niet thuis brengen. Een tijdje later stierf een oude dame die een onderbuurvrouw bleek te zijn. Daarna was het geluid verdwenen. Bij nadere informatie bleek die dame last te hebben gehad van apneu!

Bronnen:
http://translate.google.nl/translate?hl=nl...

het lichaam maakt volgens mij het hardste geluid bij dingen als botten breken of van 100 meter hoogte op beton neerkomen. al denk ik niet dat je dit bedoeld. zoals al genoemd is, niezen en gillen zijn de hardste geluiden die een mens alleen kan voortbrengen. in een groep (klas met kinderen) kan het allemaal iets harder omdat geluid elkaar versterkt. elke 3 decibel is trouwens een verdubbeling van de geluidsenergie. 63 decibel is twee keer zo hard als 60 decibel wat weer twee maal zo hard is als 57 decibel het is dus heel moeilijk voor een mens om van 120 naar 123 decibel te gaan want dit is een verdubbeling, ik denk daarom ook niet dat men boven de 125 of 130 uit zou kunnen komen.

Sommige mensen kunnen akelig hard tussen hun tanden of op hun vingers fluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100