Hypnotiseert een slang zijn slachtoffer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee. Het kruipt er opaf of wat heel stil en slaat toe.

In de Disney film Jungle boek wel. In het echt niet. Toegevoegd op 16-06-2009 12:15:06 Slangen hebben een andere anatomie van het oog dan de meeste dieren, waardoor ze een starre blik hebben. Slangen kunnen hiermee echter niet hypnotiseren. Uit: Fabeltjes over slangen: http://www.wireles.be/terrakona/viewtopic.php?f=28&p=7056

Nee hoor, dat is een fabel

Nee, mensen dachten dat vroeger, maar dat is helemaal niet zo. Ze spuiten gif, of ze wurgen je, maar ze hypnotiseren niet..

Daar heeft hij echt de tijd niet voor

Nee, slangen hebben geen oogleden en kunnen dus hun ogen niet sluiten, ook niet als ze slapen. Hierdoor lijkt het of slangen hun slachtoffers kunnen hypnotiseren. Omdat ze niet met hun ogen kunnen knipperen, lijkt het alsof ze hun prooi fixeren. Hun starende blik heeft menig prooidier al doen verstijven van angst, maar van hypnose is er echter geen sprake.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/reptielen/...

Nee, slachtoffers hypnotyseren zichzelf met hun angst voor de slang. Een zeer realistische robotslang zou precies hetzelfde effect hebben, zolang het 'slachtoffer' niet weet dat het geen echte slang is.

Wat ik ooit heb gezien in een documentaire over de cobra in de woestijn. Deze spuit gif richting je ogen, dat doet hij niet gericht maar hij schiet vanuit zijn mond in een straal van 1 meter op een bepaalde hoogte het gif.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100