Zojuist gevonden: (soort) Lieveheersbeestje, zandgeel met witte stippen. Om welke soort gaat het hier? Zeldzaam? Uitheems?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je een Meeldauwlieveheersbeestje gevonden hebt. Toegevoegd na 26 seconden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Meeldauwlieveheersbeestje Toegevoegd na 1 minuut: Het lieveheersbeestje leeft voornamelijk in bosrijke gebieden met loofbomen en komt voor in grote delen van Europa waaronder Nederland en België, maar is niet overal algemeen. Niet heel veel voorkomend maar ook niet zeldzaam en al helemaal niet uitheems :-)

De "Calvia decemguttata" is wat lichter gekleurd dan de "Halyzia sedecimguttata" (het meeldauwlieveheersbeestje). In het Nederlands wordt ie tienvleklieveheersbeestje genoemd. In tegenstelling tot de meeste soorten die zwart zijn aan de onderkant is deze soort ook aan de onderkant oranjegelig. En hij heeft, zoals de naam al aangeeft, tien witte vlekken op de dekschilden. Met een lengte van zo'n 6,5 mm een typisch lieveheersbeestje, dat echter veel zeldzamer is dan de andere soorten en in veel tuinen zal ontbreken. Het meest vind je hem in of bij de linde, de enige boomsoort waarop de larven leven. De volwassen kever (het imago) is niet afhankelijk van de linde en duikt daarom soms in de tuin op. Deze soort is in de Benelux vrij zeldzaam, maar komt de laatste jaren steeds vaker voor.

Bronnen:
http://maudenanne.webklik.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100