Zij er vogels die ieder kunnen geluid imiteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Liervogel limiteert vaak geluiden die hij hoort. Verbazingwekkend om te horen. Of hij ook alle geluiden kan na doe weet ik niet.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Liervogels
http://www.youtube.com/watch?v=VjE0Kdfos4Y

In ieder gevel ieder vogelgeluid: De Vlaamse Gaai.

Ieder geluid weet ik niet, maar vooral kauwtjes schijnen er heel goed in te zijn.

ja de naam weet ik niet van die vogel. Maar ik heb wel eens een filmpje op tv gezien waar een vogel zelfs het geluid van de sluiter van een fototoestel na doet. Die vogel was waarschijnlijk zo vaak gefotografeerd. Maar helaas weet ik de naam niet.

De beo

Kauwen en spreeuwen kunnen erg veel geluiden imiteren. Of ze _alles_ kunnen imiteren weet ik niet, maar ik weet wel dat een spreeuw hier een aantal mensen dol maakte in de tijd dat de mobiel net populair werd: die klonken allemaal hetzelfde, en de spreeuw kon dat heel goed nadoen. (Hij deed eerst de ringtone een paar keer, dan 'hallo' - stilte - praatgeluiden - stilte- enzovoorts ;-)) Er zat hier van de zomer een spreeuw die de buizerds van verderop nadeed, hoor je ineens zo'n krijsende miauw van het dak van je overburen komen, dat klopt niet ;-)

Zondag nog op de tv :daar lieten ze een vogel horen .naam ontschoten . Die kon alle geluiden na doen zelfs van een motorzaag van de houthakkers .

inderdaad, de Liervogel.

De grijze roodstaartpapegaai kan vrijwel alle geluiden immiteren Toegevoegd na 5 minuten: Dat varieert van zware mannenstemmen, allerhande ringtones, vrouwenstemmen , spraak en dialect . Vooral de ringtones is lastig, die stoute vogel van ons heeft ons regelmatig bij de neus gehad. Het veranderen van de ringtone helpt maar kort. Dus intro's van bekende songs zijn (tot nu toe) safe. Het zou me echter niet verbazen als ze ons ook daarmee eens in de maling neemt. Omdat onze huistelefoon echter allen "normale "ringtones heeft, heeft ze ons toch vaak te pakken gehad. Wat mij altijd weer verbaast is de diepe tonen die ze kan maken, een vogeltje van 600 gram, daar verwacht je dat niet van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100