als je lichaam direct na je dood word losgelaten in de ruimte raak je dan even snel in staat van ontbinding als op aarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan bevries je,dus nee.

ontbinding is een vorm van rot, daar heb je zuurstof voor nodig en/of andere factoren en die zijn in de ruimte niet dus zal er niets met je lichaam gebeuren

Er is nog al wat meer nodig voor het ontbinden van een lichaam. Insecten, bacteriën en zuurstof onder andere. En als dan de temperatuur meewerkt heb je wel kans dat e.e.a. in werking wordt gebracht.

Een helft zal verbranden door de zon, de andere helft bevriest. Er zal in korte tijd niet meer dan stof overzijn. Zelfs de stof zal door de (zonne) straling uiteengaan tot er alleen nog losse atomen over zijn. Toegevoegd na 1 dag: Dus nee, je zal veel sneller (zonder hulp van bacterien) ontbinden oftewel uiteenvallen.

Geen idee, maar even een theorietje proberen: er is geen zuurstof, wat noodzakelijk is voor de ontbinding, zeker op de wat langere termijn. Dus ontbinden lijkt me geen optie. Aan de andere kant: er is ook geen buitendruk, terwijl je lichaam gebouwd is op 1 atmosfeer druk, dus misschien explodeer je wel als een te hard opgeblazen ballon. Zeker als je buitenkant bevries (vanwege de kou) en in het begin de bacterien in je maag en darmen enz. nog extra druk veroorzaken (wat ook de reden is dat een lijk onder water komt bovendrijven). Dus ik vermoed niet dat je ontbind, maar in een paar stukken uitelkaar spat.

Nee, bij gebrek aan zuurstof gebeurt er weinig met je. En in een vacuüm blijf je helemaal lekker intact.

De ruimte is groot. Als het dicht bij een zon of ster wordt losgelaten ...zal het wel verschroeien en opgaan in... vrees ik. Wanneer het wordt losgelaten in een baan rond de Aarde dan wordt het een bevroren satelliet.

Hang er van af waar ze je lichaam naar toe schieten. Kan vriezen en het kan dooien. En zelfs op aarde ontbindt je lichaam niet overal even snel. Want, het kan vriezen en het kan dooien.

Ontbinding betekend is deze contest dat je door bacteriën wordt opgegeten. Bacteriën hebben geen zuurstof nodig in leven te blijven, maar je zult bevriezen, of ontleden in de atmosfeer, en mocht je dooien, zul altijd nog last hebben van extreme uv-stralen, maar verbranden zul je niet want er is te weinig zuurstof in de atmosfeer, dus je zou een lange geconserveerd blijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100