Hoe lang zou je leven in de ruimte zonder beschermende kleding maar wel met zuurstof?

Stel je zweeft in de ruimte in een zwembroek en een voorraad zuurstof. Hoe lang zul je overleven en waaraan overlijd je hoogst waarschijnlijk?

Zoals een paar al geantwoord hebben over uit elkaar spatten:
Dat uit elkaar spatten is onzin. Zoek maar op.
En je bevriest ook niet snel, want er is geen medium om je warmte af te voeren!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord is te vinden op Internet, dus ik volsta met het geven van enkele referenties - zie de bronnen hieronder. Kort samengevat: je bevriest _niet_, je explodeert _niet_. Zonder zuurstof raak je na 15 seconden bewusteloos. Pas na anderhalf tot twee minuten overlijd je. Als je dus voor die tijd door een kameraad wordt geholpen, zul je volledig herstellen.

Bronnen:
http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_astr...
http://www.damninteresting.com/?p=741
http://www.scientificamerican.com/article....

een paar seconden. door de lage druk in de ruimte spat je uitelkaar, dat werkt als volgt: op aarde hebben we luchtdruk en om die tegen te gaan genereert ons lichaam tegen druk, zonder die tegen druk zouden we imploderen, maar zonder luchtdruk (of wat voor'n druk dan ook) om ons heen scheurt die tegendruk ons uitelkaar en explodeer je. bovendien is er ook gevaarlijke radioactieve straling in de ruimte (niet overa in de ruimte en ook niet overal evenveel).

Dat hou je niet lang vol. Je hebt wel zuurstof om te ademen. Alleen je ademt ook via je huid. En in het heelal zit totaal geen zuurstof. Door de druk van het heelal implodeerd je lichaam. Je wordt als het ware in elkaar geperst, waardoor je vitale organen worden geplet. Je zult dus heel snel sterven. Toegevoegd op 05-05-2009 18:02:30 imploderen moet exploderen zijn uiteraard!

Je hebt 2 problemen: 1. Het is bijna vacuum in de ruimte. Hierdoor explodeer je gelijk. 2. Het is zeer koud in de ruimte dus bevries je gelijk. Mmmm. Ik vraag me dus wel af wat het eerste gebeurt.

Je zou niet exploderen en al zeker niet imploderen. Je lichaam zal wel opzwellen als gevolg van verdamping van vloeistoffen door je huid. Als je in de 'buurt' van de zon bent, dan zal je lichaam snel een graad of 100 celsius zijn, om nog maar niet over UV-straling te praten. Ik geef je een maximaal een minuutje, kan ook de helft zijn.

Even voor de duidelijkheid: Total Recal is FICTIE mensen! Je explodeert niet, je implodeert nog veel minder. Een menselijk lichaam kan een drukverschil van 1 atmosfeer gemakkelijk compenseren. Caisson ziekte ligt overigens wel op de loer. Wat wel een probleem wordt is de kou aan de nacht kant en de enorme hitte aan de dag kant. Straling is ook je vijand en dan vooral UV straling is gevaarlijk maar ook in mindere mate deeltjes van zonnewind. Toegevoegd op 05-05-2009 18:18:25 Oh ja: je overleeft waarschijnlijk ergens tussen een halve minuut tot een p[aar minuten. Afhankelijk van omstandigheden als temperatuur en straling (die je achteraf alsnog fataal kan worden).

Al dat exploderen komt hooguit door de "korte lontjes" van tegenwoordig. :-) Maar nu serieus: Als je voordurend dezelfde kant naar de zon gekeerd houdt, zal de ene kant gebakken worden en de andere kant bevriezen. Kun je voorkomen door langzaam rond te draaien. Maar de kosmische straling gaat je toch fataal worden.

niet doen je gaat er eg dood van

Je zou nog best eens een flinke tijd in leven kunnen blijven. Enkele minuten, gok ik. Je barst niet uit elkaar, zoals andere mensen al opmerkten. Het is weliswaar flink koud in de ruimte maar tegelijk is temperatuur anders dan je zou denken. Er zijn niet of nauwelijks deeltjes in de buurt die koud kunnen zijn. Temperatuur is normaal gezien niks anders dan de mate van trilling in de directe omgeving. Je raakt natuurlijk altijd wel infraroodstraling kwijt en daardoor koel je op een gegeven moment af. Je raakt langzaam aan ook wel aangetast door problemen met drukverschillen. Als je je adem probeert in te houden beschadig je je longen. Zo zijn er nog wel wat dingen. Met zuurstof erbij toch zeker wel even.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100