Hoe moet een buitenaards wezen de afbeeldingen van de Golden Voyager Record bekijken?

In de jaren 70 zijn er twee langspeelplaten op de ruimte sondes Voyagers mee gestuurd met informatie over de mens en de aarde. Hierbij zijn ook afbeeldingen op de langspeelplaat te bekijken. Volgens mij hadden ze in de jaren 70 nog geen dvd's dus hoe werd geacht dat afbeelding op een langspeelplaat konden worden bekeken?
Er is evenwel een keramische arm met een naald bijgevoegd. Maar hoe krijgen ze afbeeldingen op een plaat gezet en hoe bekijk je die?
Of verwachtten ze dat de ETI's wel heel vindingrijk zouden zijn....

https://nl.wikipedia.org/wiki/Voyager_Golden_Record

Toegevoegd na 17 uur:
Sinds 1992 zijn de afbeeldingen (foto's) en muziekfragmenten ook op cd-rom verkrijgbaar evenals vanaf 1978 een boek versie met als titel : 'Murmurs of earth'

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De afbeeldingen staan op de "hoes". Hier staat ook de instructie hoe beleuisterd kan worden. De aliens moeten wel ogenhebben als wij om dat te kunnen zien of apparatuur om dat zichtbaar te maken. Aan de andere kant mag je verwachten dat als ze de voyagers kunnen onderscheppen ze dat ook wel kunnen.

Deze buitenaardse wezens hebben een totaal andere intelligentie dan die van ons. Wij hebben nog stroom en instrumenten nodig om te kunnen lezen/ kijken wat er op staat, ook moeten we de kennis in huis hebben daar goed mee om te kunnen gaan. Maar deze buitenaardse hebben een heel sterk ontwikkeld zintuig, dat veel verder gaat dan kijken en lezen. Ze " weten" letterlijk wat de boodschap is, ongeacht van de techniek en de taal. Ze slaan gewoon een deel over, waardoor beelden en geschreven tekst wordt omgezet in gevoel en begrippen. Het is een totaal ander bewustzijn. Iets waar de mens ook al een tijdje mee bezig is, maar zeer moeizaam vordert.

De meegestuurde audio opnames zijn ook meer bedoeld als promotie artikel op aarde. Men achtte de kans dat Aliens deze kunnen afluisteren erg klein. Meer verwacht men dan ook van de kaart van ons zonnestelsel. Men hoopt dat Aliens zo eens de aarde zullen kunnen vinden en ons een bezoekje brengen. De kans daarop is overigens nihil omdat de sonde enorm lang onderweg zal zijn en als deze ooit bekeken zal worden alles waarschijnlijk erg veranderd zal zijn. De verwachting is ook dat de mens zelf degene zal zijn die de sonde zal onderscheppen. Wederom met name promotie van de ruimtevaart dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100