Kunnen er ook organismen ontstaan uit donkere materie? Is dat uit te sluiten of niet?

De meeste wetenschappers gaan ervan uit dat donkere materie bestaat, wat het ook moge zijn. Maar zijn er aanwijzingen dat het uitgesloten is dat daar ook levende organismen uit kunnen ontstaan?
Maw kunnen er planten of dieren en mensen (achtigen) ook bestaan uit deze exotische materie? Natuurlijk zal het bewijs daar nog lang op wachten maar kan het wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

We weten niet wat donkerde materie is, we kunnen dus ook niet zeggen wat er allemaal mogelijk is met donkere materie. En ook voor leven bestaan meerdere definities. Dat maakt de zaak ook niet eenvoudiger. Toch lijkt donkere materie één eigenschap te bezitten die leven onmogelijk lijkt te maken: het heeft geen interferentie met elektromagnetische golven (licht, elektriciteit, magnetisme e.d.) en dat lijkt toch wel een voorwaarde. Toegevoegd na 53 minuten: Oh.. Ik mis nog een stukje. Elektromagnetisme is nodig voor zaken als fotosynthese, of elektrische pulsen via zenuwbanen. Ook bij opslag en verbruik van energie komt al snel elektromagnetisme kijken. Hoe leven er uit moet zien zonder al die eigenschappen is nauwelijks voor te stellen.

Als je uit gaat van organismes die lijken op planten en mensen, dan heb je over organismes op basis van de basis elementen zuurstof, koolstof en waterstof. En donkere materie heeft een hele andere spelregels en andere vorm van chemie. Dus hoewel het wel in theorie kan, zullen wij in de praktijk heel lastig of zelf onmogelijk iets kunnen voorstellen bij organismes die ontstaan uit donkere materie. Ook zal het lastig zijn om er mee te communiceren. En om te communiceren is het handig als je kunt zenden en ontvangen en wij kunnen op dit moment geen signalen afkomstig van donkere materie ontvangen. En omgekeerd zal het ook zo zijn, dan organismes op basis van donkere materie ook geen signalen van ons kunnen ontvangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100