Hoe kun je een planeet uit zijn baan krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan door een raket af te schieten. Alleen zal het héééél lang duren voordat je het merkt dat de aarde uit zijn baan raakt. Dat maak jij niet meer mee.

Een planeet is vergelijkbaar met een bal, alleen wat groter en zwaarder. Hoe krijg je een bal uit een baan? Door er tegen aan te schoppen of er iets tegenaan te gooien. Alleen moet datgene wat je er tegenaan gooit wel de snelheid / massa verhouding hebben om iets uit te halen. Als je een basketbal hebt en daar gooi je een pluisje tegenaan, dan verandert er helemaal niets. Zo ook met de aarde of een andere planeet. Die zijn zo'n zwaar, dat je er iets heel groots tegenaan moet gooien wil het invloed hebben. Door de grootte van een planeet zijn er ook andere mogelijkheden. Een aantal mogelijkheden (inclusief dingen gooien): - We gooien een maan / grote astroide tegen een planeet. De planeet is waarschijnlijk ook stuk, maar absoluut ook uit z'n baan. - We graven een heel groot stuk af (laten we eens zeggen, 5% van de planeetmassa, succes overigens) en gooien dit van de planeet af. Door het behoud van totaalimpuls zal het kleine stuk weggaan en het grote stuk met ca 1/19 van de snelheid van het kleine stuk de andere kant op gaan. Hoppa, planeet uit zijn baan. - Je kan ook heel hard duwen met raketten. Is vergelijkbaar met het afgraafstukje. Ook een raket werkt o.a. met behoud van impuls. Je zal hiervoor of heel veel raketten nodig hebben of heel veel geduld. Afhankelijk van je hoeveelheid raketten zal de hoeveelheid geduld de overhand hebben. - Je kan de ster weghalen waar de planeet omheen draait. Stel dat je dit opeens zou kunnen (zoals iemand van het Q-continuum (Star Trek), dan zullen de planeten ook uit hun baan raken omdat er geen zwaartekracht meer is. - Je plaatst een extra ster binnen afzienbare afstand. Daardoor verandert het zwaartekrachtveld wat de planeet ervaart en zal de baan veranderen. - Je kan een schokgolf creeeren. Maar wederom moet de massa die langs komt groot genoeg zijn om de aarde die schop te kunnen geven. Het laten exploderen van een ster komt hiervoor in aanmerking. Reeel gezien is een astroide de meest reeele optie waarmee een planeet uit z'n baan gestoten kan worden. Het nova gaan van een ster gebeurd natuurlijk ook dagelijks in het universum...

Ik of jij kunnen dat niet . Maar mij lijkt als de massa( gewicht ) veranderd dus dat er massa weg lekt de ruimte in. Door vulkanische activiteit of een enorme inslag van een ? (Ik heb ook weleens gedacht mogelijk had Mars ook ooit een dampkring zo dat de waterdamp en andere gassen niet kon weg lekken de ruimte in ).Of dat er een object met enorme massa langs vliegt . De maan is in de loop der tijden ook langzaam van baan veranderd . Als er dagelijks honderden raketten de ruimte in zouden gaan vanaf de aarde zou dat door het verlies aan massa invloed kunnen hebben . ?!? Ook door het afzetten ( ontsnappen aan de zwaarte kracht ) tegen het aard oppervlak . . Ook extreme aardbevingen schijnen invloed te hebben . Het blijft voor ons op aarde beperkt ( tot nu toe ons bekend ) . Maar een botsing met een andere planeet of reuze meteoor zouden de meest voor de hand liggende oorzaken zijn lijkt mij voor een andere baan om de zon .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100