Wat is dit voor flikkerende ster?

Ik zie geen ster aan de lucht op één na. Hij is erg opvallend fel en flikkert. Het is geen vliegtuig want het beweegt niet wat is dit Voor aparte ster?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zal waarschijnlijk Venus zijn. De reden dat het licht lijkt te knipperen komt door de atmosfeer die het licht breekt. Toegevoegd na 2 minuten: De tweede zin is wat krom geformuleerd, waarvoor excuses. ;)

Bronnen:
http://hemel.waarnemen.com/vannacht/
http://www.quest.nl/vraag-en-antwoord/arti...

Dat moet Sirius zijn. Als het voor andere sterren te nevelig is, of de lichtvervuiling is te groot (in de stad) om er doorheen te prikken, dan is Sirius vaak nog wel te zien. Planeten twinkelen niet om redenenen die al in een reactie hierboven zijn toegelicht. Sterren doen dat wel in meer of mindere mate. Uit Wikipedia: Sirius (alpha Canis Majoris) is de helderste ster van de nachtelijke sterrenhemel. Met een helderheid van -1,46 is hij bijna dubbel zo helder als Canopus, de helderste ster na hem. Omdat Sirius de helderste ster is van het sterrenbeeld Grote Hond staat hij ook bekend als de Hondsster. Andere namen zijn Canicula en Aschere. Met een afstand van 8,6 lichtjaar staat Sirius ook nog eens, zij het op astronomische schaal, zeer dichtbij. Deze ster maakt deel uit van de Winterzeshoek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100