Zijn de opbrengsten van de ruimtevaart groter of kleiner dan de kosten? Dus is de ruimtevaart winstgevend of niet?

Het gaat hier om de opbrengsten en kosten in Nederland. En waarom is de ruimtevaart winstgevend of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er word heel veel geld uitgegeven, en natuurlijk zal dat teruggewonnen worden, maar dat zal niet snel gaan. Als je bv. denk aan de onderzoeken die ze in de ruimte doen naar zwaartekracht. Als je helemaal precies weet wat zwaartekracht is, kun je er ook achter komen wat anti-zwaartekracht is, en dan kun je vliegen!

Er wordt geen winst gemaakt op ruimtevaart. Het is echter ook niet de bedoeling om winst te maken door middel van ruimtevaart. De bedoeling is om erachter te komen of er meer op deze aardbol is en of wij ergens anders materialen kunnen delven.

Eigenlijk zijn er drie antwoorden, De vervoerder, degene die een raket met een sateliet of voorraden of mensen de ruimte inbrengt wordt betaald. Te verwachten is dan ook dat hierop geen verlies geleden wordt. Onderzoek zoals in het ruimte station, hier worden onderzoeken gedaan en dat kost geld maar met de mogelijkheid dat er door uitvindingen, onderzoek enz over enige tijd geld vrdiend kan worden. Dan heb je de ontdekkingen, die kosten veel geld, zullen nooit winstgevend blijken maar bevredigd de honger van, bijv, hoe is iets ontstaan enz enz.

Aanvulling : er is ook de economie van de satellieten. Ook hier twee soorten : De eerste zijn commerciële satellieten. Hun opbrengst is groter dan de kost. Voorbeelden zijn communicatie- en beeldsatellieten. Communicatiesatellieten worden verhuurd aan tv- en telefoonnetwerken. De beelden van beeldsatellieten worden verkocht aan allerhande bedrijven en nationale of private weersdiensten. De tweede zijn niet-commerciële satellieten. Voorbeelden zijn satellieten voor onderzoek of militaire satellieten. Hier is er geen sprake van (rechtstreekse) opbrengsten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100