Waarom is de kleur van het centrum van een 'zwart gat' zwart?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je weet dat zware objecten andere massa's aantrekken. Zo trekt de Aarde ons aan. Een zwart gat is een object dat zo'n grote dichtheid heeft, dat zelfs licht, wat ook een massa heeft, er niet meer aan kan ontsnappen. Deze aantrekkingskracht hangt ook af van de afstand tussen de massa's. Er is een bepaalde afstand voorbij welke het licht niet meer aan de aantrekkingskracht van het zwarte gat kan ontsnappen. Dit noem je de 'event horizon'. Voorbij deze grens kunnen wij niet waarnemen aangezien er geen licht uit kan ontsnappen. Overigens is de 'kleur' zwart gewoon de afwezigheid van licht.

Omdat zelfs het licht er door opgeslokt wordt en alles dus "zwart"is.

De gravitatiekracht van zwarte gaten is zo groot dat zelfs het licht er door wordt geabsorbeerd en niet meer zichtbaar is, je zou het kunnen vergelijken met materie dat zo dicht is dat je alle materie van de hele aarde in een notendop kon persen.

Dat iets 'zwart' is betekent dat er geen licht meer afkomt, dat het geen licht uitstraalt of weerkaatst. Licht kan aan een zwart gat niet ontsnappen, derhalve is een zwart gat 'zwart'.

Niets maar dan ook niets kan ontsnappen aan een zwart gat . Zelfs licht verdwijnt er in . Dit is de rede dat een zwart gat een zwarte kern heeft en vandaar de naam zwartgat.

In een zwart is de keur zwart aanwezig en dus niet zwart wat wij zien want dat is slechts zeer donker blauw.

Geen enkel voorwerp is in de werkelijkheid echter volledig zwart, er wordt altijd wel iets van het licht teruggekaatst. Een uitzondering vormen zwarte gaten, waaruit door de grote zwaartekracht geen licht kan ontsnappen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwart_%28kleu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100