Als donkere energie de aarde uit elkaar gaat trekken, scheuren wij dan ook uit elkaar?

Laatst een programma van National geographic gezien waarin dat gezegd werd, dat volgens een van de laatste theorieën dit mogelijk zou zijn. De entropie zou snel naar 0 worden gebracht wat betekent dat mensen uit elkaar zouden vallen. Ik stelde me voor dat wij brandwonden krijgen en dan langzaam soort van verdampen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ten eerste is dit alles puur hypothetisch. Het is gebaseerd op andere hypotheses die nog niet bevestigd zijn. Daarmee is dit idee gebaseerd op een uiterst wankele basis. Ten tweede zou dit pas over vele miljarden jaren gebeuren. Ver nadat de zon sowieso al is opgebrand. Ten derde zijn er ook een hoop andere hypotheses die heel andere dingen zeggen. Ik zou me dus geen zorgen maken. *ALS* dit al waar is, zal het hele universum uiteenvallen. Dit wordt ook wel de "big rip" genoemd - zoek daar maar eens naar op Internet. Kort gezegd betekent dit dat eerst de verste sterrenstelsels van ons deel van het heelal zullen worden "losgescheurd". Die "losscheurgrens" komt vervolgens steeds dichterbij, zodat ons stukje heelal (dat nog intact is) steeds kleiner wordt. Uiteindelijk zullen nabije sterrenstelsels voor ons verdwijnen, daarna de verste delen van ons eigen melkwegstelsel, dan onze buitenplaneten, de zon, de maan, de aarde, en wijzelf, tot aan onze atomen toe. Maar nogmaals: dit is slechts één van de vele ideeën, en alles is zuiver hypothetisch.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Big_Rip

Tsja, het moet niet gekker worden met die eindtijdtheorieen. Ik zou me er maar totaal niet in verdiepen. Als de hemel naar beneden valt, hebben we allemaal een blauwe hoed.

Nou, zo klinkt het wel als een horrortoestand. Zeker omdat je het hebt over `WIJ` Ik zal het niet meemaken en jij ook niet en jouw kinderen en kleinkinderen en achterkleinkinderen ook niet. Misschien sterft de mensheid wel veel eerder uit dan dat de aarde vergaat.

Donkere materie is een theorie die tot op heden niet is bewezen. Het is slechts een vermoeden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100