Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het nut van 2 glasschijven op elkaar als hoofdspiegel bij een Newtontelescoop?

Ik snap niet echt het nut van die 2 glasschijven want het opgevangen licht van een object wordt toch weerkaatst. De enige mogelijke reden die ik kan bedenken is omdat dit nodig is bij het slijpen of polijsten om beschadigingen te voorkomen.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
984

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De tweede schijf dient alleen om te slijpen. Uiteindelijk is de holle spiegel de spiegel die, na veraluminiseren, gebruikt gaat worden. De vangspiegel (vlakke spiegel) zit voorin de buis en zit haaks op de optische as om het beeld naar het oculair te krijgen.
aluminium. Als je plannen hebt om te gaan slijpen, bedenkt wel dat het een specialistisch kwarweitje is en dat de eerste en tweede poging meestal mislukken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
En waarom is dit noodzakelijk, die 2de glasschijf tijdens het slijpen?
En we hebben al reeds een spiegel geslepen, we hebben zelf al onze telescoop. De hoofdspiegel is 1/6,8 lambda. Maar aangezien dit voor school is, moeten we ook een theoretisch verslag over schrijven. En dit is één van de dingen waarop we geen antwoord hebben.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding