Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hebben zonnestormen invloed op ons klimaat?

ik zou dus graag willen weten of zonnestormen invloed hebben op ons klimaat. op lange en korte termijn.

hebben de zonnestormen die de zon opwekt gen invloed op het klimaat? Welke categorie heeft dan wel invloed op het klimaat?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
796

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Zonnestormen die de aarde treffen, hebben een lichte temperatuurverhoging tot gevolg. Er bestaat een 11 jarige cyclus voor de zonnevlekken. Iedere 11 jaar vertoont het aantal vlekken een maximum. Bij zo'n maximum zijn er meer zonnestormen. Dit kan de gemiddelde temperatuur op aarde verhogen met 0,03 graden. Bij het optreden een laag maximum, is er iets minder instraling van de zon, zoals tijdens de Kleine IJstijd van omstreeks 1620 tot 1740. Er is dus een invloed van zonnestormen op het aardse klimaat. Hoe sterker de zonnestorm is (klasse X) hoe groter de temperatuurverhoging zal zijn. Maar belangrijker is waarschijnlijk het AANTAL zonnestormen in een jaar die de aarde treffen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding