Als er meerdere zonnen zijn hoe werkt dat die oerknal theorie?

Men zegt een foto gemaakt te hebben van de oerknal, waar een hele theorie aan vastzit, van zowel gelovigen als atheisten.

Wat als ze nu van een knal een foto hebben gemaakt die niets met ons zonnenstelsel te maken heeft gehad. Misschien knalt het vandaag ergens anders ook nog en duurt het nog 1 miljard jaat voordat we daar ee foto van kunnen maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De foto van de oerknal is de WMAP, die kun je prima opzoeken. Het is niet een foto zoals je ze gewend bent, maar het geeft de lichte verschillen in achtergrondstraling aan zoals wij dat opvangen. Deze meting is genomen op basis van de stralingen die we ontvangen - het is dus per definitie een afbeelding van wat zich om ons heen heeft afgespeeld. Overigens is het zover wij kunnen zien dusdanig uniform, dat een soortgelijke waarneming gemaakt kan worden onafhankelijk van je locatie in de ruimte. Die theorie is er verder niet voor atheïsten, en niet voor gelovigen. Het is een cosmologisch model dat niets zegt over het wel of niet bestaan van een of andere godheid of collectie aan goden, maar slechts omschrijft hoe het universum zich met de tijd lijkt te ontwikkelen. Als er nu iets knalt dat we pas over 1 miljard jaar kunnen zien, heeft het weinig nut om er nu al onze modellen op te gaan baseren. Als je je wereldbeeld gaat baseren op dingen die mogelijk zouden kunnen zijn, maar niet gecontroleerd kunnen worden, moet je met veel meer dingen rekening gaan houden dan wanneer je een wereldbeeld baseert op dat wat we nu al kunnen waarnemen.

De oerknal heeft niet alleen ons sterrenstelsel gevormd, maar het hele heelal. De hele oerknaltheorie is nogal een lap tekst om uit te leggen. Je kunt het lezen op de wikipedia pagina.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oerknal

even ter verduidelijking: De Oerknal is maar een theorie! de oerknal verklaart het uitdeinen van het helal. Echter door de gravitatie krachten zou deze uitdeining moeten vertragen. Het probleem waar wetenschappers nu op stuiten is dat deze uitdeining net versnelt. Hoe verklaar je dat met de big bang theorie? Dit word echt moeilijk. Conclusie: Een theorie die verre van bewezen is.

Is zelfs een film van, kijk maar eens op je tv aangesloten op een buitenantenne. De sneeuw die je ziet is de achtergrondstraling v/d big bang

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100