Een zwakte kan soms, op andere momenten en op andere gebieden, een kracht zijn.
Onze mondiale overbevolking brengt veel problemen met zich mee, maar het grote voordeel van zoveel mensen is dat er ook meer mensen, geld en tijd kunnen worden vrijgemaakt voor wetenschappelijk onderzoek.
Van alle wetenschappers die de mensheid ooit heeft voortgebracht leeft en praktiseert vandaag de dag nog meer dan de helft.
Ook binnen de astronomie.
En dat betekent dat astronomen het heelal op elk denkbaar aspect onderzoeken. Er wordt gezocht naar leven, straling wordt onderzocht, alle planeten liggen in meerdere vizieren, kometen worden op hun samenstelling onderzocht, en hun banen geanalyseerd op gevaar voor aardbotsingen, idem voor de planetoïden. Er wordt onderzoek gedaan naar levensloop van sterren, naar de aard van de zwaartekracht, naar de aard van donkere materie, etc, etc. Ook de aarde zelf is onderwerp van astronomisch onderzoek. Hoe, welke en hoeveel vruchten ons dat oplevert is niet altijd duidelijk en te voorspellen, maar dat het een enorme verrijking van ons menszijn is, dat is zo helder als een supernova aan het firmament.
Op jouw vraag is dus eigenlijk maar één antwoord mogelijk: dat wat wij kunnen bedenken in relatie tot het heelal is gelijk aan dat wat we onderzoeken, alles. Niets wordt van onderzoek uitgesloten.
(Zelfs UFO's niet.