Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Daar is niet echt een beperking maar er is natuurlijk wel een grens aan wat praktisch haalbaar is. Een van de grootste raketten die ooit is gebouwd is de Saturnus V waarmee men rond de jaren '70 naar de maan vloog. Deze raket was 100 meter hoog. De grootte werd bepaald door de capaciteit die nodig was, én door de manier waarop men naar de maan vloog (eerst in een baan om de aarde en daarna op het juiste moment een vuurstoot naar de maan). Een van de grote raketwetenschappers, Wernher von Braun, stelde aanvankelijk een andere procedure voor: een lancering vanaf de Aarde rechtstreeks naar de maan. Maar die zou meer van een raket vergen en dan zou die raket ongeveer 170 meter groot moeten zijn, en evenredig veel duurder. Daar heeft men dus niet voor gekozen.
Natuurlijk speelt ook mee wat je ermee wilt doen, maar raketten groter dan de Saturnus V zijn niet nodig, dus dit geeft een praktische bovengrens van 100 meter.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding