Wat zijn goede argumenten voor leven in een ruimteschip ipv op de aarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De volgende: 1. beschermde omgeving, volledig geacclimatiseerd 2. je hebt dus altijd het "weer dat je wilt hebben" 3. gevrijwaard van zaken als stinkende uitlaatgassen, hondenpoep, en andere ongemakken 4. geen last van aardbevingen, overstromingen, sneeuw- en zandstormen 5. mooie sterrenhemel, niet gehinderd door lichtvervuiling 6. geen last van ongedierte zoals wespen, vlooien, muggen en vliegen Natuurlijk kun je voor iedere punt ook het tegendeel als argument om niet in een ruimteschip te willen leven opnoemen. Misschien is het handig daar reacties op te verzinnen.

Die zijn er niet, je leven wordt daar op alle mogelijke manieren beknot. Slechts als al het leven op aarde vernietigd dreigt te worden, zou het vluchten per ruimte schip een alternatief kunnen zijn.

Nou als het niet hoeft te kloppen: Je leeft in een beschermde atmosfeer, dus je komt niet in aanraking met slechte lucht en bacillen. Je komt niet in aanraking met tuig. en verder weet ik het eigenlijk niet...ik kan verder geen enkel voordeel vinden, ik heb al de pest aan vliegen dus laat staan...

De goeie ouwe zucht naar avontuur en het verleggen van grenzen. Een mogelijke vluchtroute als de aarde zo verziekt is dat we hier niet meer kunnen leven. Verder zijn er argumenten te bedenken waarom groepen die zich op aarde niet thuis voelen (omdat ze b.v. onderdrukt worden), op zoek gaan naar een andere bewoonbare wereld. En daarvoor zul je een ruimteschip moeten hebben. Expansiedrift: 'zaai het universum in met leven zoals wij dat op aarde kennen'.

Als ik even uit mag gaan van een technisch veel verder ontwikkelde samenleving. Dan zou ik zeggen dat de mogelijkheden oneindig zijn, en dus een boel voordelen kan hebben. Laten we even uitgaan van wat goed onderbouwde science fiction films. Je hebt misschien wel een "food replicator" aan boord...nooit meer koken. Je zegt dat je thee wilt tegen het nisje in de muur, en ploep, daar is je thee. Biefstukje? Ook goed! Het "holo deck" waar je je fantasieën kunt uitleven. Je kunt gaan naar elke tijd die je wilt. Bijvoorbeeld een dagje in de middeleeuwen doorbrengen, of op de Tirolse weides. Er is misschien wel een kamer of ruimte, waarin je gezellig met zijn allen gewichtsloos kunt zijn. Er is een stuk minder prullaria aan boord. Alles is netjes, geld bestaat niet meer, en hebbedingetjes ook niet. Iedereen gelijk..... Onderweg kan je van alles tegenkomen, andere schepen, buitenaardse wezens, die ook rondtuffen in het heelal. Of andere planeten ontdekken en onderzoeken. Het lijkt me een aardig interessant avontuur!

Het voortbestaan van de mens. Als ze zelfvoorzienend zijn en ver genoeg van de zon zullen ze wellicht het einde van de zon en de aarde overleven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100