Kunnen wij overleven als een ster ontploft en de gammastraling ons bereikt?

Mijn vragen zijn:
1. Kunnen we dit vantevoren zien aankomen en hoeveel
tijd hebben we dan nog?
2. Kunnen we het dan sowieso nog overleven?

Dit in onderstaande artikel op NU:

Sterrenkundigen van Villanova University in Pennsylvania denken dat de relatief nabije dubbelster T Pyxidis binnenkort het toneel zal zijn van een allesverwoestende supernova-explosie.

En een groot deel van die energie komt vrij in de vorm van gammastraling. Voor alles wat leeft op onze planeet is het te hopen dat het niet zo ver zal komen.

Want zelfs op 3000 lichtjaar afstand kan de uitbarsting van gammastraling verwoestende gevolgen hebben voor de ozonlaag in de aardatmosfeer.

http://www.nu.nl/wetenschap/2155591/nabije-ster-staat-mogelijk-ontploffen.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jullie kunnen rustig gaan slapen. Allereerst duur het nog zo'n ruwe miljoen jaar voor dat ie klapt. En dan nog eens drieduizend jaar voordat het eerste gamma-straaltje hier is. Aangezien de kracht van de straling afneemt met het kwadraat van de afstand, zal de invloed op aarde niet groter zijn dan een gemiddelde zonnevlek. Wat een sensatiebakken bij nu.nl!

Bronnen:
http://allesoversterrenkunde.nl/vragen/125...

in dat zelfde artikel werd gesproken over de kracht van zo'n ontploffing als je zou bedenken hoeveel atoombommen dat zou zijn die tegelijk zouden detoneren dan kan je je wel voorstellen dat het artikel zich engiszins ongerust maakt lol wat ik eigenlijk wil zeggen is: nee niks kan een gammaexplosie overleven (ook niet de Praxis)

Nee dan gaan we eraan... Helaas, maar ik zeg je: Het is wel iedereen, of je nu rijk bent of homo, maakt dan niet meer uit, dus het is wel eerlijk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100