Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zijn er momenteel al sterrenstelsels ontdekt die met elkaar in botsing liggen dat wij ook zouden ondergaan?

In de toekomst zal onze Melkweg in botsing komen met Andromeda maar zijn deze simulaties hoe dit er uit zou kunnen zien ergens op gebaseerd, op huidige botsingen bijv.?
En staat Andromeda t.o.v. schever?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
752
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ik weet niet hoe je bij deze veronderstelling komt, maar volgens mij klopt het niet.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Het klopt wel, maar wees gerust: het gebeurt pas over vier miljard jaar.
http://www.scientias.nl/melkweg-zeker-op-ramkoers-met-andromedanevel/64830

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Zoals het antwoord van viridiflavus aangeeft zijn er heel veel foto's. Google eens op "botsende sterrenstelsels" en kies dan afbeeldingen.

Je kunt de wetenschap als vrijwilliger zelfs helpen met het ontwikkelen van steeds betere simulaties. De eerste link geeft een site waar je wordt uitgenodigd simulaties in lijn te brengen met echte botsingen. De tweede link geeft de site waar het allemaal mee begon. Daar kun je foto's van sterrenstelsels helpen classificeren. Hanny van Arkel heeft daar "Hanny's voorwerp" ontdekt., dat nog een zegetocht door de astronomische wereld heeft gemaakt (de derde link)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Ja er zijn zeer veel foto's genomen door de Hubble Space Telescope, waarin je verschillende fases an die ontmoetingen ziet. Aangezien sterrenstelsels grotendeels leeg zijn treden er nauwelijks of geen echte botsingen op. De stelsels zijn meer bezig met een soort ijsdans. Het hangt an de totale massa en de snelheden af wat er precies gebeurt. De ontsnappingssnelheid van het melkwegstelsel is al hoog, gecombineerd met Andromeda wordt het nog lastiger uit het stelsel te ontsnappen. Daarom is de eerste ontmoeting vaak een opmaat voor de volgende.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding