Zijn 'we' al in staat om een dreigende inslag van een asteroide te voorkomen door deze 'weg te botsen' ?

Of is de Armageddon manier om op een asteroide te landen en deze op te blazen in een aantal (misschien zelfs nog gevaarlijkere brokken) ook echt haalbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Dat ziet er leuk uit in Hollywood movies, maar we hebben niets dat in de buurt komt om zo een ding maar enigszins uit zijn baan te brengen, Ik vrees dat veel mensen geloven dat we de technologie van dat soort films in handen hebben. Dat maken wij in elk geval niet meer mee. Toegevoegd na 10 uur: Maar er is nieuws. Lees eens dit artikel van gisteren (bron) Merk ook op dat er staat: "even though U.S. scientists say such a scenario is unlikely."

Bronnen:
http://news.yahoo.com/s/ap/20091230/ap_on_...

Er zijn gelukkig op dit moment geen grote gevaren op dit punt bekend (de echt grote, gevaarlijke rotsen zouden we al kunnen zien en berekenen). Stel dat ie toch over 1 jaar zou komen: dan is 't zeer twijfelachtig of we er nog iets tegen kunnen doen. Je moet de asteroide een andere richting geven. Als je daar op tijd bij bent, kan een klein zetje al voldoende zijn. Als je laat bent, lukt dat niet meer - vanwege de gigantische massa. Het moet dus ruim vantevoren bekend zijn: daarom is meer onderzoek naar 't opsporen van zulke gevaren wenselijk. Ook al is 't 25 jaar vantevoren bekend: dan nog zou er extreem veel in geïnvesteerd moeten wordem om de asteroide een andere richting te geven. Men denkt aan zonnekracht (spiegels), enorme netten (omdat van een inslag met bijv. een groot wapen verwacht wordt dat de asteroide die zal absorberen: dit door een te zachte samenstelling). of landen en stuwraketten monteren. Echter allemaal zaken die uiterst veel eisen van de mensheid. 't Apollo-project zou er waarschijnlijk geheel bij in 't niet vallen.

Ja hoor dat kunnen we, alleen moeten we nog wachten tot er eentje op ons afkomt zodat we het kunnen testen... Maar ik zeg je, we kunnen het...

Ja dat is mogelijk, mis het object vroegtijdig wordt ondekt (met andere woorden zich nog op verre afstand bevindt) dan is een klein duwtje voldoende om een in een andere baan te brengen.

Rusland gaat het misschien binnenkort proberen. Lees dit artikel: http://www.nu.nl/wetenschap/2153450/rusland-wil-asteroide-wegbotsen.html

Op dit vlak staan we nog nergens.Echt nergens. Rusland wil wel een ruimteschip laten botsen met een asteroide om te voorkomen dat de aarde hierdoor wordt getroffen maar Amerika vindt dat maar niks.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100