hoeveel kleuren heeft de regen boog

hoeveel kleuren

Weet jij het antwoord?

/2500

Alle voor 't oog zichtbare kleuren. Toegevoegd na 1 uur: (Het bovenste plaatje bevat 16,7 miljoen kleuren. De onbewerkte versie van 't onderste plaatje: slechts 18.661 kleuren.)

De regenboog bevat alle kleuren van het spectrum, hiervan noemen wij altijd de volgende: Rood, Oranje, Geel, Groen, Blauw, Indigo en Violette. Ezelsbruggetje: Roggbiv.

7 Kleuren van de regenboog : ROGGBIV (rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet) Met dank aan Sylvain Libert http://www.ict4us.com/r.kuijt/regenboog.htm

Alle boven genoemde kleuren plus alle oneindige schakeringen er tussenin. In principe dus oneindig veel, meer dan wij in de praktijk kunnen waarnemen.

Alle zeven opgenoemde kleuren zitten in de regenboog, en alle combinaties ertussen in. Volgens mij zijn dit er geen oneindig. Een kleur is afhankelijk van de energiewaarde van een foton. Een foton ontstaat als een elektron vanuit een hogere naar een lagere energiewaarde springt. De mogelijke energiewaarden zijn er niet oneindig veel, dus kun je maar een eindig aantal kleuren in de regenboog vinden.

zeven

Oneindig veel kleuren. Als je ze een naam gaat geven of een nummer dan lijkt het misschien is het beperkt aantal is. Dat komt omdat je nummers of namen te kort komt, niet omdat er te weinig kleuren zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100