wat gebeurt er met een ernstig zieke astronaut in de ruimte, die meteen medische zorg nodig heeft zoals een operatie of bij een hartaanval??

Weet jij het antwoord?

/2500

of hij gaat dood of ze hebben een hele grote ehbo kist denk ik....

DIe wordt ter plekke geholpen als dat mogelijk of noodzakelijk is. Er is een ziekenboeg aan boord als ook een arts. Indien noodzakelijk of mogelijk, kan deze persoon ook vrij snel (binnen een uur geloof ik) terug op aarde zijn. Er zijn twee shuttles waarmee zelfs alle 6 de astronauten tegelijk terug naar de aarde kunnen worden gebracht in geval van nood.

Alle astronauten hebben een serieuze EHBO opleiding net zoals officieren op een zeeschip

Niet voor niks worden astronauten extreem grondig medisch gekeurd voor ze de ruimte in geschoten worden. De kans op iets als een hartaanval moet zo klein mogelijk zijn, en als er ook maar de geringste aanleiding is om aan gezondheidsproblemen te denken, ga je NIET de lucht in. Natuurlijk zijn ze allemaal wel goed opgeleid om eerste en zelfs wat intensievere medische hulp te verlenen, maar opereren in de ruimte zit er echt niet in ; als het ECHT misgaat, is het , helaas, einde oefening. Daarom wordt er tevoren en tijdens de reis optimaal aan de gezondheid gewerkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100