Wat zal er gebeuren als alle satellieten het begeven?

Door bijvoorbeeld een zonnevlam.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar moet eens over nagedacht worden. Geen TV meer, de meeste buitenlandse verbindingen gaan via satelliet. Beperkt internet, enkel wat buurlanden enzo, geen USA meer. Geen intercontinentale telefoons meer. Geen of beperkte weerberichten. Geen GPS meer. Je kan hier de USA beurs online volgen. Dat zou niet meer kunnen. Per telefoon ook niet. De oude kortegolfzender uit de kelder opvissen. Of de oude onderzeese kabels gebruiken. Onze moderne wereld hangt aan een draadje. Het is goed dat je daar eens over nadenkt.

Geen GPS, tv, sateliettelefoon, militaire inlichtingen, wetenschap

Dat is niet te voorspellen. Buiten de hierboven genoemde effecten ziet men de grootste satelliet van alle,n.l. de maan over het hoofd. Wat er gaat gebeuren als deze vernietigd zal worden,zal pas duidelijk worden als dat idd gebeurt. Het verdwijnen van de getijden zal wel een van de minste gevolgen zijn.

Dan zal er behoorlijke paniek uitbreken, want bij het neerstorten verbrand niet alles van ze in de dampkring en zal het brokstukken regenen, met alle gevolgen van dien.

Satellieten worden voor veel zaken gebruikt. Maar wat zou je er zelf snel van merken; geen GPS navigatie, internationale/digitale TV en Radio meer. Voorspelling van het weer wordt veel onnauwkeuriger. Grote delen van Internet slechter bereikbaar. Vlieg- en zee(vracht)verkeer wordt ernstig bemoeilijkt. Daarnaast kunnen we heel veel wereldwijde zaken niet meer volgen en bewaken zoals; stormen, overstromingen en tsunami's, ontbossing, klimaat, zeestromingen, ozonlaag, poolkappen etc.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kunstmaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100