is syryus onze tweede zon die al ontploft is?

ik hoorde dat wij een tweede zon hadden maar dat deze al ontploft is ,

Weet jij het antwoord?

/2500

Als dat idd zo was en die zon zou zich ook in ons zonnestelsel hebben bevonden,had je deze vraag niet meer kunnen stellen,omdat er dan ook geen aarde meer was geweest! Mogelijkheeft er zich nog een extra planeet inons zonnestelsel bevonden,gezien de brokstukken die nog om sommige planeten draaien,maar geen zon.

Ik denk dat je een half verhaal hebt gehoord. Sirius is één van de dichtsbijzijnde sterren, en de helderste ster die vanaf de aarde te zien is (afgezien van de zon natuurlijk). Sirius is géén ontplofte ster, is geen tweede zon in ons zonnestelsel, en is dat ook nooit geweest. Sirius zelf heeft wél een tweede zon in hetzelfde stelsel: Sirius B. Sirius B is een witte dwerg: een ster die aan het eind van zijn leven is en waarin geen kernreacties meer plaatsvinden. Sirius B is vooral bijzonder omdat het de eerste witte dwerg is die de mens heeft waargenomen. Het is dus niet de aarde die een tweede zon, genaamd syryus, heeft die al ontploft is. Het is Sirius, in een heel ander stelsel, die een tweede zon met de naam Sirius B heeft die al uitgedoofd is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sirius_(ster)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Witte_dwerg

Om aan te vullen op SusyQ's uitleg over Sirius: Er zijn wat verhalen en theorieën dat onze zon een deel is van een dubbelsster stelsel waarbij de 2e ster dan een heel zwakke ster (vaak Nemesis genoemd) zou zijn die we nog niet hebben waargenomen (fysisch niet onmogelijk). Sommige mensen beweren dat die ster er wel ooit is geweest maar dat die inmiddels in uitgedoofd. Er is echter tot nu toe geen enkele reden om aan te nemen dat dit het geval is. Net zo min als de beruchte planeet X (formaat van Mars maar veel dichterbij) voorbij Pluto of nog sterker: de onzin dat Jupiter binnenkort ontsteekt als een kleine ster..... Het zijn echt allemaal fabels. Niks meer dan dat. Toegevoegd na 1 uur: ter verduidelijking: Planeet X staat dus dichterbij dan Nemesis, niet dichterbij dan Mars

Bronnen:
http://www.allesoversterrenkunde.nl/nieuws...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100