Hoe komt het dat er ,s avonds sterren aan de hemel verschijnen?

Heeft een ster inderdaad vijf puntjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn miljarden zonnen. Eén daarvan staat heel dichtbij - die noemen wij de zon. De rest staat zo ver weg, dat ze veel, veel, veel zwakker zijn. Overdag, wanneer onze zon zichtbaar is, zien we al die andere zonnen niet omdat die ene zon veel te fel is. 's Nachts zien we die felle zon niet. Dan kunnen we die andere, verre en daardoor zwakkere, zonnen wél zien. Dat noemen wij dan de sterren. Een ster heeft geen punten. Een ster is een bolletje, net als de zon (maar dan veel kleiner omdat een ster zoveel verder weg staat). Maar de lucht trilt. Daardoor lijkt de ster ook te trillen en te flikkeren. In tekeningen geven we dat weer met punten, vaak vijf. Maar kijk vannacht, als het dan tenminste weer onbewolkt is, maar eens omhoog. Je zult zien dat de sterren wel trillen en flikkeren, maar geen punten hebben. Toegevoegd na 2 dagen: Zie Bron: hier is een plaats waar "The atmosphere [...] is so still that the stars have lost their twinkle because there is no turbulence in the atmosphere to distort the starlight."

Bronnen:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/scie...

ze staan altijd aan de hemel, maar omdat voor ons de zon zoveel feller schijnt overdag, zie je ze niet, en lijkt het alsof ze pas bij donker tevoorschijn komen. een ster is een hemellichaam, en is min of meer rond.

De sterren verchijnen niet s'nachts. Ze zijn er namelijk altijd. Je kunt ze overdag alleen niet zien omdat het zonlicht dan te fel is (de zon is trouwens ook een ster!) Bedenk maar eens dat je het schijnsel van een zaklamp ook niet ziet overdag. Een ster heeft niet vijf puntjes zoals op veel tekeningen vaak het geval is. Een ster is een soort bol. De lichtstralen die je soms ziet lijken op puntjes. Dat de ene ster helderder is dan de andere komt omdat de ene groter is dan de ander of dichterbij de aarde staat.

Het licht van de zon met zijn strooilicht is zoveel sterker dan het frêle sterrenlicht dat het volkomen overstraalt wordt... Kijk maar eens als de zon ondergaat, hoe de sterren zichtbaar worden... Eerst wordt de maan zichtbaar, als die al niet zichtbaar was, want de maan wordt niet overstraald... Dan worden de planeten zichtbaar van oost naar west... En vervolgens de sterren één voor één... Hoe lichtkrachtiger een ster is hoe sneller hij kan doorbreken... Maar de sterren staan er ook overdag, alleen zie je ze niet...

De sterren zijn rond. Maar als je door je wimpers kijkt, worden het sterretjes. Die kan je ook fotograferen met een kleine diafragma: http://farm1.static.flickr.com/131/338515851_12ebb0652a.jpg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100