De sterren die wij 's avonds kunnen zien als we naar buiten kijken zijn dat alleen sterren uit ons sterrenstelsel (de melkweg)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op een mooie (zomerse) avond, zonder of weinig maan en ander storend licht, zie je een lichte band van sterren. Dat is de melkweg waar wij ook een deel(tje) van uitmaken. Alle andere sterren die je ziet zijn sterren uit andere galaxien. Toegevoegd na 22 uur: Het gaat wel hard met die minnen! galaxien = sterrenstelsels in het Nederlands En de melkweg omvat bijna alle sterren die we zien.

Ja, alle sterren die jij 's avonds ziet maken deel uit van het Melkwegstelsel, waarvan ons kleine zonnestelsel deel uitmaakt. Toch is er één uitzondering! Onder de W die het sterrenbeeld Cassiopeia kenmerkt is op een heldere avond in een donkere omeving een licht te zien, dat lijkt op een ster. Het is echter een ander sterrenstelsel, namelijk Andromeda. In de Messier catalogus die in de Astronomie wordt gebruikt wordt hij aangeduid als M31. Kijk maar eens in een sterrenatlas voor de exacte locatie.

Bronnen:
http://www.desterren.net/astro/44/de-andro...

De sterren die jij ziet, zijn al helemaal geen sterren meer. Je ziet ze alleen maar omdat het licht er heel lang over doet om naar de aarde te komen. Maar ze zijn er al lang niet meer.

Ja en soms zien we andere sterrenstelsels

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100