wordt de ruimte warmer?

Is in de miljarden jaren na de big bang de ruimte warmer geworden? Zoja hoe komt dit. Zo Nee waar blijft de warmte welke door sterren en/of andere lichamen de ruimte in wordt gebracht dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het heelal in zijn totaal is altijd even warm gebleven. Zoals blijkt uit Einstein's formule: E=mc^2, zijn massa en energie equivalent. De totale som van alle massa en energie in het heelal blijft altijd gelijk, zoals de eerste wet van de thermodynamica voorschrijft. Als je warmte zou beschrijven als fotonische energie (straling), dan is het heelal eerder zijn afgekoeld, aangezien een deel van de oorspronkelijke pure energie van de Big Bang, later is omgezet in vaste materie.

De ruimte wordt niet warmer deze koelt langzaam af op een dag (wij maken het niet meer mee) zal de laatste ster doven en zal op een bepaald moment de ruimte zijn minimum tempratuur bereikken. Iedergeval zover wij nu weten. Maar afkoelen doet het.

De ruimte koelt af. De totale hoeveelheid energie in de ruimte blijft weliswaar gelijk, maar de ruimte dijt uit. Daardoor moet dezelfde hoeveelheid energie zich over een steeds groter volume verspreiden. Het gevolg daarvan is dat de hoeveelheid "energie per kuub", om het zo maar even te noemen, afneemt. En dat betekent: afkoeling. Toegevoegd na 12 minuten:   Zie de eerste alinea van onderstaande Bron.   Toegevoegd na 6 uur:   Na enig zoeken kwam ik een artikel tegen in NWT Magazine van juli/augustus 2010. Daar staat (op pagina 19), het volgende: " Het heelal dijt tegenwoordig nog maar 0,000000005 procent per jaar uit, dus neemt de temperatuur ook maar met 0,000000005 procent per jaar af. Stel dat het nu exact 2,725 K is in het heelal, dan was het vorig jaar om deze tijd 2,72500000014 K, maar dat verschil is niet te meten. Het heelal was nog net meetbaar warmer (2,726 K) toen de chimpansee en de vroegste mensachtige ontstonden uit hun gemeenschappelijke voorouder. En bij het uitsterven van de dinosauriërs was het een aangename 2,733 K. "  

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kosmische_ach...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100