hoe ziet de aarde eruit gezien vanaf de maan, bij een volledige maansverduistering?

Is daar een foto van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De aarde staat precies midden tussen de zon en de maan. Voor de maan is het dus een volledige zonsverduistering. Je ziet de aarde als een donker vlak met een rode rand er langs, want je ziet alle zonsopkomsten en zonsondergangen die op dat moment bezig zijn, tegelijkertijd. Op de aarde zelf (het donkere vlak) zul je waarschijnlijk wel lichtjes de continenten en de verlichting op de continenten kunnen zien. Het ziet er waarschijnlijk heel spectaculair uit, maar we hebben er geen beelden van. Onderstaand is een 'artist impression'.

Bij een volledige maansverduistering staat de aarde tussen de zon en de maan. Er valt dus alleen licht op het deel van de aarde wat niet door de maan wordt gezien. Je ziet dus geen aarde.

De aarde is dan zwart, je zult ze dus niet zien omdat de aarde tussen de zon en de maan staat. Om een volledige maansverduistering te creeren moet de aarde tussen de zon en de maan staan. Toegevoegd na 3 minuten: Er is geen foto van omdat er niemand op de maan was om een foto te nemen toen er een maansverduistering was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100