waarom bestaat er geen antwoorde op hoe het heelal is begonnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het een beetje lang geleden is en de afstanden een beetje groot zijn. Met metingen, wiskunde en logica komen we een heel eind - net zoals sommigen weer een heel eind komen met minder rationele verklaringen - maar om nog zekerheid te krijgen schieten onze kennis en middelelen voorlopig nog even te kort.

Omdat je vraag geen vraag is!

Degene die erbij getuige was, die spreekt nu niet... Daarom blijft het gissen...

Er zijn wel antwoorden op, zowel van religies als van de wetenschap. Religies zullen antwoorden met een verhaal over een schepping door een god of een andere hogere macht. In de wetenschap bestaat de theorie over de oerknal. Omdat het zo enorm lang is geleden, zijn theorieën hierover echter moeilijk te bewijzen. Ga eens op zoek op Internet: er is enorm veel informatie over te vinden.

Omdat je ALTIJD de volgende vraag kan stellen: 'ja, maar hoe zag 't er dan daarVOOR uit?' (Bijv. vóór een Big Bang, etc. etc.)

Volgens een proffesor van een proef-hoorcollege op de Univ. Leiden Had het iets te maken met de oerknal.. En nu verplatsen de deeltjes zich steeds verder uitelkaar, en uiteindelijk zullen die deeltjes weer omgedraait worden en terug naar elkaar toe bewegen waardoor er opnieuw een oerknal ontstaat... (dit is een heel vaag antwoord, maar ik vond dat college niet echt interessant, dit is wat ik er ongeveer van onthouden heb..)

omdat niemand er bij was op dat moment... er zijn geen getuigen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100