hoe ver zijn we in de ruimtevaart.

zullen onze kinderen bijvoorbeeld al een planeet kunnen koloniseren.
zullen wij of onze kinderen al gebruik kunnen gaan maken van grondstoffen (delfstoffen) van andere planeten. Bijvoorbeel ijzer vanaf de maan.
zullen er nieuwe soorten levensvormen ontdekt worden buiten onze kennis (zoals recent met de hele arceen ophef).
hoe groot is hierop de kans?

Weet jij het antwoord?

/2500

We zijn zover dat we het idee van leven vinden zoals wij dat kennen beginnen los te laten als enige mogelijkheid. Dit vergroot onmiddelijk de kansen omdat we open zijn gaan staan voor andere mogelijkheden. Qua zoeken is dat nog steeds lastig en is zoeken naar wat bekend is wel een voor nu nog betere methode. We zijn ook zover dat we een paar jaar terug wederom hebben ontdekt dat het heelal groter is dan we dachten. Dat er in die zwarte leegtes hele niet alleen zonnestelsels, maar melkwegstelsels zijn. Dit heeft de aanwezigheid van dergelijke zaken ook weer enorm vergroot. Hoe groot de kans is dat we dit kunnen bewijzen (echt gaan zien) is natuurlijk niet te benaderen. Maar als je bedenkt dat men 70 jaar geleden nog dacht dat we nooit naar de maan zouden kunnen en we inmiddels als al robotjes op mars hebben lopen en we zouden in dit tempo doorgaan met het idee dat dit zelfs versneld zou kunnen worden door ontdekking van nieuwe technologie. Schat ik in en dat is een pure gok dat wij of onze kinderen ooit zullen meemaken dat er echt leven ergens anders dan op onze aarde gevonden zal worden (al zijn het maar de kleinste bacterieën) Koloniseren, en delven etc, lijkt mij iets wat meer thuis hoort bij de generaties erna.

Wat mij betreft: nog lang niet ver genoeg! Over 'leven' staat hierboven al een uitleg, waar ik me volledig bij aansluit. Of onze kinderen een planeet kunnen koloniseren? Ze zullen het wel kunnen; het kan onder water ook al, een ecosfeer inrichten. De stap de ruimte in, of naar een andere planeet, is qua kennis en kunde dan niet meer zo een hele grote. Of ze het gaan doen? Ik denk het niet. Ik denk dat zoals wij ons leven nu ingericht hebben onze kinderen pas een andere planeet gaan koloniseren als het hier op Aarde echt niet meer gaat. Nu is er gewoonweg niet genoeg geld voor omdat voor een komende generatie te realiseren (helaas).

ik ben er van overtuigd dat onze kinderen planeten binnen ons zonnestelsel kunnen koloniseren. daarbuiten nog lang niet. als je kijkt naar de ontwikkeling van technologie. deze blijft zich maar verdubbelen. met een grote snelheid. dus ook zullen de stappen naar andere planeten steeds sneller gaan. zelfs wij zullen nog maanbasissen gaan meemaken. en mischien wel een marsbasis. omdat ze van af de maan dan naar mars zullen gaan. ik kijk uit naar wat voor moois de toekomst ons te bieden heeft.

Technisch is het mogelijk dat wij ons op de maan of Mars vestigen, echter economisch is het niet haalbaar. Daarnaast zou het een enkele reis zijn iets wat op dit moment niet gewenst is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100