Hoe worden foto's van onze melkweg gemaakt?

En dan in het bijzonder met de aarde of zon gelocaliseerd op de foto. Zoals hier bijvoorbeeld:
http://gizmodo.com/5271710/how-do-you-avoid-hitting-stars-at-warp-5-a-pulsar-positioning-system

Toevoeging ter verduidelijking vraag:
Ik begrijp dat bijvoorbeeld de Hubble rondom de ruimte in kijkt en foto’s maakt. Hierdoor krijgen wij, met als uitgangspunt de aarde, een beeld van de omgeving, dat is duidelijk. Maar hoe wordt deze data verwerkt? Gaat dit rekenkundig, natuurgetrouw middels software of is het een creatieve impressie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even als toevoeging op pikkebaas: Zie bron, misschien kun je aan de hand daarvan beter begrijpen hoe ze zo'n foto samenstellen. Ze gebruiken gewoon alle informatie die beschikbaar is om een zo realistisch mogelijke impressie te maken.

Bronnen:
http://www.dumpert.nl/mediabase/507221/b34...

deze vraag is al gesteld... In de link zijn de antwoorden. De fotos zijn intrepetaties, het is onmogelijk om een foto van ons melkwegstelsel te maken, het is nog nooit gelukt om een object buiten ons zonnestelsel te krijgen (nou ja, de voyagers...) maar buiten het melkwegstelsel is vooralsnog onmogelijk. Toegevoegd op 28-05-2009 10:21:47 Ik ga er vanuit dat een foto gemaakt wordt van een stelsel die overeenkomsten vertoont met het onze en daar een ster wordt gekozen die eenzelfde afstand zou hebben tot de kern als onze ster.

http://www.goeievraag.nl/vraag/bestaan-afbeeldingen-melkweg.9171

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100