Raakt marmer nooit op?

Marmer wordt in marmergroeven uit de grond gehaald. Maar er wordt zoveel van gebruikt voor vloeren en gebouwen en zo, raakt dat nou nooit op? Tenslotte wordt dat spul al duizenden jaren gedolven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Witte natuurmarmer is reeds bijna op. Die komt vooral uit Italië en het Marmaris gebied en Balkan. Men kan tegenwoordig wel op grote schaal ‘marmer’ fabriceren Vroeger (Romeinen ...) werden er zuilen en pilaren bebouwd met witte marmer…..nu zijn er alleen nog kleine groeven. Roze marmer en zwarte marmer is er nog , maar wordt ook schaarser en onbetaalbaar Veel marmer die men kan kopen is afkomstig van afbraak schouwen en zo meer. Toegevoegd na 4 minuten: Ook gips wordt gebruikt om marmer na te bootsen zgn. Scagliola link

Bronnen:
http://www.scagliola.co.uk/

Alles is beperkt. Marmer is een steensoort. Er is dus een bepaalde hoeveelheid marmer op aarde, waar niets bij komt (ik stel het simpel). Theoretisch kan dat opraken natuurlijk.

De aarde geeft en de mens neemt, maar geeft er niets nuttigs voor terug. Op een gegeven moment is de koek op en dat geldt voor alles wat wij uit de aarde halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100