Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Naar mijn idee is het regiem van een rivier niet in één getal uit te drukken. Regiem is immers de verdeling van de totale hoeveelheid water die een rivier per jaar afvoert.

Je kan wel een indruk geven van het regiem van een rivier door bijvoorbeeld per tijdsperiode, bijvoorbeeld per maand, het debiet van de rivier aan te geven. Dit kan je weergeven in een tabel, zoals bijvoorbeeld deze: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Bethune_hydrology-fr.svg.

Op de pagina waar ik die figuur vond https://en.wikipedia.org/wiki/River_regime vind je ook figuren waarin het coëfficient van Pardé (Maurice Pardé) voorkomt, zoals deze https://en.wikipedia.org/wiki/River_regime#/media/File:Module_Kander_Gasterntal.PNG. Zie ook https://fr.wikipedia.org/wiki/Coefficient_de_Pardé. Dit wordt echter in Nederland weinig of niet gebruikt, zo is mijn indruk.

Toegevoegd na 24 minuten:
Zie ook https://assets.catawiki.nl/assets/2013/9/24/3/2/1/3212d980-2539-11e3-8cb8-273558aca639.jpg waar je deze verhelderende tekst vindt:

"Het debiet van een rivier wordt bepaald door de hoeveelheid water die een bepaald punt per seconde passeert, te meten. Het regime [bedoeld wordt: regiem] is het geheel van variaties van het debiet in de loop van het jaar."

Toegevoegd na 1 uur:
Waar ik "tabel" schreef, gelieve "grafiek" te lezen.
(Lees meer...)
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding