Is Nederland vol en kan er niet meer Nederland worden gemaakt?

Vaak word er gezegd "Nederland
is vol" is dat echt zo? En als Nederland vol is, kunnen ze dan niet meer Nederland maken zoals op de manier hoe Flevoland is ontstaan en de tweede maasvlakte (ik weet niet precies hoe ze dit doen) en als dat kan waarom gebeurd dat dan niet? Nergens op Google kan ik een antwoord vinden op mijn vraag, maar als ze meer Nederland kunnen maken dan zou dat toch geweldig zijn? Alvast bedankt :)

Weet jij het antwoord?

/2500

"Vol" is een vaag begrip hierin. We hebben nog veel land waar we kunnen bouwen. We hebben nog veel (bedrijfs)panden die leeg staan. We hebben nog veel ruimte om flats te plaatsen waardoor je de hoogte in gaat en zo meer mensen op minder ruimte kwijt kan. Daarnaast hebben nog steeds veel mensen die Nederland uitgaan. Nederland is nog lang niet vol. Er is plaats genoeg. "Nederland is vol" wordt vaak geroepen door bepaalde mensen die eigenlijk bedoelen dat ze vermoeden dat mensen van buiten de grenzen binnenhalen teveel geld kost. Dit is weer een discussie op zich natuurlijk. Hiermee bedoelen ze niet dat het letterlijk vol is.

Ik ga in op het tweede deel van je vraag: kan er niet meer Nederland worden gemaakt? Ik ga ervanuit dat je daarmee bedoelt: meer bewoonbaar gebied. Ja, als de politiek dat wil en het geld er is, kan dat. Je zou bijv. nog het Markermeer kunnen inpolderen. (In de basis: dammen eromheen, leegpompen en bouwrijp maken. ) Of een stuk van de Noordzee dat aan Nederland behoort droogleggen en bewoonbaar maken. (Nog veel ingewikkelder maar in principe kan het wel. Nederland staat op wereldniveau aan de top met waterbouwkundige werken).

Wat is vol? Ik heb op school geleerd dat in Nederland het hoogste aantal mensen per m2 woonden. Of dit nog zo is: geen idee! En al is het zo, het record kan altijd verbeterd worden. De vraag is dan of het aangenamer wordt of prettig blijft voor de mensen die er al wonen. Maar dat is niet jouw vraag, dat is dus een andere kwestie. Als het vol is, dan kun je dat oplossen. Inderdaad bijvoorbeeld door 'meer Nederland' te maken. Zoals vroeger in Noord Holland al gedaan werd met polders dempen en dus meer land maken en zoals je al zei in het IJsselmeer meer droogleggen of veel recenter de Tweede Maasvlakte. Een andere manier om het op te lossen is in New York toegepast: de hoogte in bouwen. Enorme wolkenkrabbers zijn daar gebouwd om maar zoveel mogelijk mensen kwijt te kunnen. Dat kunnen wij ook nog doen, maar er is nog een oplossing. Wij kunnen ook OP HET WATER WONEN! Daar zijn nog niet zo lang geleden de eerste woningen voor gemaakt en als dat voldoet kun je nog zoveel meer kanten op... je kunt dan op meren en rivieren wonen... wat een mogelijkheden... wat een oplossing! Ben ook benieuwd of dat echt de toekomst is? Antwoord : Vol? ligt er aan. Oplossing: meer land maken . water droogleggen . hoger bouwen/wolkenkrabbers . op het water wonen : huizen bouwen die kunnen drijven... is dat onze toekomst? Misschien is Nederland straks wel het land van de bewegende, nee golvende huizen en kun je straks zeeziek worden in je beweegbare op de deining van het water bewegende huis, dat is dan niet voor iedereen weggelegd!

Nederland is duidelijk vol. Kijk hoeveel natuur we hebben. Wat bisjes hier en daar maar Nederland en vooral Holland begint steeds meer op een gigantische stad te lijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100