Hoe kan het dat Kazachen een Turkse volk is?

Kazachen lijken veel meer op Chinezen dan Turken. Geografisch ligt Kazachstan ook dichterbij China dan Turkije, toch zijn Kazachen een Turks volk. Hoe kan dit?

De taal die gesproken wordt in China (Mandarijn) is ook heel anders dan de Turkse talen (Kazachs, Tataars, Kirgizisch,Azerbeidzjaans ) die in Azië gesproken worden. Ook cultureel en religieus verschillen Kazachen veel van de Chinezen, terwijl ze Geografisch dichtbij liggen. Heeft iemand een verklaring?

Toegevoegd na 28 minuten:
wikipedia: 'De Kazachen waren een islamitisch nomadenvolk van Turkse afkomst, dat zich in de 18e eeuw onderwierp aan het tsaristische Rusland.'

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kazachstan

Weet jij het antwoord?

/2500

De vraag is onjuist. Kazachen zijn geen Turken, en Kazachstan hoort niet bij Turkije. Kazachstan ligt in Centraal-Azië. Kazachstan grenst niet aan de zee en is helemaal ingesloten door land. Het grenst in het noorden en noordwesten aan Rusland, in het oosten aan China, in het zuiden aan Kirgizië, Oezbekistan en Turkmenistan en in het zuidwesten aan de Kaspische Zee. Kazachen stammen wel af van Turkse nomaden, die in een ver verleden het steppengebied tussen de Volga en Tjan-San-gebergte domineerden. Deze nomaden vestigden zich rond de zesde eeuw in een gebied aan de Zijderoute. Vanaf de tweede helft van de achttiende eeuw werd het gebied Kazachstan geleidelijk opgenomen in het Russische Rijk. In 1936 werd Kazachstan onder de naam "Kazachse Socialistische Sovjet Republiek" een volwaardig lid van de Sovjet-Unie. En op 16 december 1991 werd Kazachstan onafhankelijk. Daarmee was het de laatste republiek die zich had losgemaakt van de Sovjet-Unie. Toegevoegd na 5 minuten: Ze spreken de talen Kazachs en Russisch. Toegevoegd na 19 uur: Kazachen, Oezbeken en meer volkeren behoren tot hetzelfde sub-ras, maar dat betekent niet dat het daarom Turken zouden zijn. Want dan zou je ook kunnen stellen dat Fransen, Portugezen, Spanjaarden en Italianen één volk zijn, omdat ze tot hetzelfde Romaanse sub-ras behoren. En dat Nederlanders, Vlamingen, en Duitsers één en hetzelfde volk zijn, omdat ze allemaal tot het Germaanse sub-ras behoren. Kazachen zijn net zo min Turken als dat Nederlanders Duitsers zijn.

Bronnen:
http://www.landenweb.net/kazachstan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100