Waarom wonen er in India ruim anderhalf keer zoveel mensen als in Europa?

Waarom wonen er in India 1.221.000.000 mensen en in Europa slechts 731.000.000, terwijl Europa qua oppervlakte (10.400.000 km²) meer dan drie keer zo groot is?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de 40'er jaren toen India zich losmaakte van het Verenigd Koninkrijk was de levensverwachting zo rond de 33 jaar, tegenwoordig door allerlei gezondheid-initiatieven en een verbeterde levensstandaard is dat 70 geworden, het aantal geboortes zijn wel gedaald, maar heeft de steile groei in populatie niet kunnen remmen, nog steeds hebben de armste gezinnen de meeste kinderen. Vanuit een cultureel perspectief is een kind krijgen wel weer een extra mond te voeden, maar ook twee handen om te werken voor inkomen voor het hele gezin, en ook in veel gemeenschappen wordt nog steeds geloofd dat een kind een geschenk is van God, en hoe meer kinderen je hebt hoe beter het is, en ook dat heeft niet bijgedragen aan een stabiele populatie. Vanuit de overheid zijn er nooit goede initiatieven gemaakt voor geboorte beperking, zoals bekend in China(India is een democratie waar je i.t.t. China zelf mag bepalen hoeveel kinderen je wilt), noch zijn er mensen opgeleid die burgers konden begeleiden bij gezinsplanning en seksuele voorlichting. In India wonen heel veel ongeletterden, en de sleutel tot geboortebeperking is dat je initiatieven vanuit de overheid kunt opstellen die mensen kunnen lezen, maar als je niet kunt lezen dan helpt zo'n programma ook weinig....En daarom staat India met stip op #2 wat de wereldse populatie betreft....

ten eerste: omdat uitgestrekte vruchtbare delen van India dit mogelijk maken. Je kunt nog zo veel of weinig sturen op het gebied van gezinsplanning als je wilt, maar als het land de bevolking niet kan voeden houdt het heel snel op. En de mensen in India zijn veel minder arm, laat staan zielig, dan wij ons voorstellen. Wellicht neemt een groot deel van de bevolking genoegen met minder dan wij, verwende westerlingen, doen. ten tweede: Een flink deel van de bevolking in India leeft vegetarisch; dus eten zij voedsel dat anders zou worden verkwist aan het vetmesten van dieren. ten derde: een groot deel van de bevolking in India vult het gekochte voedsel aan met groenten die in het wild worden geoogst; de kennis daarover is in India op veel ruimere schaal aanwezig dan in West-Europa. ten vierde: de bevolking in India hecht minder aan het bezit van status- en luxegoederen. natuurlijk maakt in een groot deel van India het klimaat dit ook mogelijk. Daarbij moet wel worden aangetekend dat nu India steeds meer wil meespelen op internationaal gebied, en haar weelde in het algemeen ten toon wil spreiden, er voor eenvoudige mensen minder ruimte zal zijn. Natuurlijk heeft India een aantal (zeer) grote steden waar een eenvoudige en besparende levenswijze minder goed mogelijk is; maar een heel groot deel van de Indiase bevolking leeft nog steeds op het platteland. Wij vinden soms dat zij ' onder erbarmelijke omstandigheden' leven, maar besef goed dat dit ons culturele plaatje is. waar het om gaat is hoe zij dit zelf ervaren. Wij zijn 2 x in India geweest en het beeld dat daaruit resteert is er eerde een van welvaart dan van armoede!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100