Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat zijn de rechte, nu besneeuwde, lijnen in het Canadese/USA landschap die je ziet vanuit het vliegtuig als je van A'dam naar Philadelphia vliegt?

Het lijkt alsof er een grasmaaier van naar schatting 75 m breedte in een rechts lijn dwars door het oneindige landschap is gegaan. zie de bijlage

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
763

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Op Google Earth zijn in Canada, ook op de bewuste route, dit soort patronen te zien van nog grotere afmetingen, soms wel 220 m. breed. Bij inzoomen zie je dat het hoogspanningsleidingen zijn, waar het bos voor is gekapt. De 49th parallel is 6 m. breed, maar de getoonde strook is inderdaad veel breder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Dit is de grens tussen Canada en de States. De lijn die je ziet is het gevolg van een 6 meter brede strook waar de bomen gekapt zijn. Op de volgende link zie je daar een goede foto van op ooghoogte: http://www.gregorturk.com/49thparallelproject.htm
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding