Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Heette de Portugese stad Porto oorspronkelijk Oporto? Zo ja, sinds wanneer is het Porto geworden en waarom?

11 jaar geleden
1.5K
Amadea
11 jaar geleden
Zie ook http://www.goeievraag.nl/vraag/wetenschap/aardrijkskunde-aardwetenschappen/vliegvelden-portugese-stad-porto-oporto.274713

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Nee, oorspronkelijk (inde Romeinse tijd) heette de stad Portus Cale = haven bij Cale. Dat evolueerde later naar Portucale, en was ook de basis om het land Portugal te noemen. Pas in de 17e eeuw veranderde de naam in Porto.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
In het portugees heb je mannelijke en vrouwelijke lidwoorden nl. o en a. Ook de meeste landen krijgen in tegenstelling tot bij ons een lidwoord . oOok steden als ze ook een soortnaam zijn , bv. o Porto ( porto is wijn) en a Figueira ( figuiera = kurkeik). Dus Porto is in het portugees eigenlijk o Porto ( het Porto). Verder heb je bv. a Hollanda , a Belgica enz.
In het portugees heb je mannelijke en vrouwelijke lidwoorden nl. o en a. Ook de meeste landen krijgen in tegenstelling tot bij ons een lidwoord . Ook steden als ze ook een soortnaam zijn , bv. o Porto ( porto is ook wijn) en a Figueira ( figueira is ook kurkeik). Dus Porto is in het portugees eigenlijk o Porto ( het Porto). Verder heb je bv. a Hollanda , a Belgica enz.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding