wat zijn naast ruimte, milieu, voedsel en oprakende energiebronnen nog meer grenzen waar de bevolkingsgroei tegenaan kan stuiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sociale druk. Mensen kunnen slecht tegen een kleine leefomgeving, ook al is er misschien fysiek wel genoeg ruimte. Je wordt letterlijk en figuurlijk gek van de hele dag op elkaars lip zitten.

Ik denk aan gezondheidszorg

Ik denk niet zozeer aan de gezondheidszorg die hierboven wordt genoemd, maar aan ziekten/epidemieën. Ook een tekort aan drinkwater is een bron van zorg voor veel landen. Verder zou je kunnen denken aan natuurrampen en de stijging van de waterspiegel.

Een tekort aan Fosfor. Alle levende wezens hebben Fosfor nodig, en de winplaatsen raken uitgeput. Fosfor is nodig voor: 1. Membranen van cellen en celorganellen, die bestaan uit Phospholipiden. 2. DNA, de ruggegraat van DNA bestaat uit een suiker-fosfaat-keten. 3. Als energiedrager in de cel (ADP en ATP). 4. De botten van (in elk geval) de gewervelde dieren. Een mens bevat ruwweg een half pond Fosfor. Veel van die Fosfor verlaat via de urine het lichaam en spoelt naar zee, waar het buiten bereik van de land-planten en -dieren raakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100