Wat is het verschil tuusen migratie en immigratie?

Wat is migratie wat is immigratie? Wat is dan het verschil?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vanuit je geboorte land verhuizen naar een ander land dan spreek je van migratie. Andersom immigratie. Als persoon ben je dit dus beide. Je migreert uit je eigen land en immigreert in een ander land. Is t nog te volgen ? ;)

Migratie omvat emigratie en immigratie. Dus zowel het weg verhuizen uit het eigen land als het vestigen in het nieuwe land. Iemand die vanuit een ander land hierheen komt, is een migrant: hier immigrant en in het land van herkomst emigrant.

Migratie is de daad, het reizen. Je ziet veel migratie van armere landen naar rijkere landen, maar ook van dorpen naar steden bijvoorbeeld. De vogeltrek is ook migratie. Immigranten: dat zijn de mensen die van buiten een land het land in komen met de bedoeling daar te wonen. Emigranten: de mensen die naar een buitenland vertrekken om daar te gaan wonen. Remigranten: mensen die na migratie teruggaan naar hun land van herkomst. Toen mijn ouders in de jaren '50 naar Nieuw-Zeeland vertrokken, waren ze migranten, voor NZ waren ze immigranten en voor NL emigranten. Toen ze teruggingen naar NL, waren ze remigranten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100