Hoe diep is de Waal op zijn diepste punt?

Ik moet een werkstuk maken voor aardrijkskunde en ik moet weten hoe diep de Waal is. Ik heb al die antwoorden op rijkswaterstaat.nl en zo al gezien maar daar staat minimaal. Ik moet maximaal hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

De diepte is afhankelijk van de waterstand. Dus als je minimale dieptes het zal dat uitgaan van en bepaalde waterstand. Dan weet je de rest ook. Maar heeft weinig zin om er overal het bedrag van de waterstand bij op te tellen. Het gaat om dezelfde situatie op elke plek, en die heb je.

Dit valt niet te zeggen omdat het afhangt van het N.A.P. (zie link). Hoe hoger het peil hoe "dieper" het diepste punt zal liggen t.o.v. het wateroppervlak. Hopelijk kun je hier iets mee!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Normaal_Amste...

Bij lage waterstand is de vaargeul van de Waal verzekerd voor een diepte van minimaal 2.80 meter (breedte 150 meter) Bij Lobith wordt bij lage waterstand berekend dat de vaargeul minstens 4 meter diep is

Bronnen:
http://www.knvts.nl/S&W%20archief/Waalstud...

Het NAP heeft een relatie met het peil van het zeewater. De diepte van de Waal heeft dat niet. De Waal die eindigt bij Gorinchem heeft eigenlijk geen invloed van het zeewater meer. De invloed van eb en vloed is daar wel zo'n beetje gestopt. Het waterpeil in de Waal is variabel. En wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de instroom van water uit de Rijn vanuit Duitsland. En daarmee varieert de diepe niet zo'n klein beetje. Om een idee te geven: van 3 meter diep to 6 meter diep op dezelfde plaats op de Waal is geen uitzondering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100