Bestaan er eilanden die van nature perfect rond zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Target Island

perfect rond is niet haalbaar.. the next best thing: http://members.virtualtourist.com/m/9fcc0/13c8e8/ Toegevoegd na 1 minuut: http://www.tnmv.net/wp-content/uploads/2011/06/Adaaran-Club-Bathala.jpg

Nee. Perfect rond is alleen door mensen gemaakt. Eilanden worden gevormd door de zee of door vulkanen. laat ik een voorbeeld nemen dat beide oorzaken heeft. Een onderzeese vulkaan is uitgebarsten, en heeft een behoorlijke bult onder het zeeoppervlak gemaakt. De vulkaan gaat dood, en barst niet meer uit. De kegel die die vulkaan heeft achtergelaten lijkt rond in omvang, maar is het toch niet helemaal. De zee heeft al invloed gehad op de vorm. Nu gaat de zee verder met het vormen van het eiland. De stroming van de zee neemt zand mee. De vulkaan houdt wat zand tegen, zodat dit (uiteindelijk) een strand vormt. Als je eilanden bekijkt, zie je dat aan één kant meer strand is dan aan de andere kant. Dit komt door stroming. Als je een perfect rond eiland zou hebben, dan zou de stroming aan alle kanten hetzelfde moeten zijn. Dit zou het geval zijn in een draaikolk, de stroming gaat rond en rond. Maar in het midden van een draaikolk is het zo onrustig dat er geen eiland kan vormen! Het eiland hieronder is het natuurlijke eiland dat het meest rond is. Zoals je ziet, is het niet perfect rond, en aan de noordkant zie je een brede band, dit is de plek waar nieuw zand wordt aangevoerd door de zee.

Een atol kan perfect rond zijn (maar wat is perfect?). Een atol wordt gevormd op de top van een onderzeese vulkaan en steekt maar weinig uit boven het zeewaterniveau.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100