Hoe kan het dat het nu ineens 3 dagen heel warm word en dan de temperatuur weer ver gaat zakken?

Bijv dat het afgelopen dagen rond de 15 graden was en nu ineens 2 dagen rond de 30 graden gaat worden en na 2 dagen weer flink zakt naar rond de 18 graden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door wisselwerking tussen verschillende luchtmassa’s krijgen we alledaagse weersveranderingen, van mooi tot stormachtig. Koudefronten, die in het algemeen samenhangen met lagedrukgebieden, veroorzaken meestal turbulenter weer dan warmtefronten. Als een koudefront in een gebied met warme, minder zware lucht komt, wordt deze door de koude lucht met geweld opgetild. Hierdoor ontstaat een sterke convectie. Er kunnen dan grote Cumuluswolken en zelfs Cumulonimbuswolken ontstaan. Deze veroorzaken langs het front buien. Dit leidt tot een gebied met lage druk, met een sterke wind. Langs het front is de regenval het zwaarst en de wind het krachtigst. De wolken die erachter ontstaan leiden ook tot buien...

Dat is nu de natuur grillig en doet wat hij/zij wil. Het weer is niet te beinvloeden door ons.

Dat doet de natuur, mensen kunnen het niet veranderen!

Dat heeft te maken met de richting waarvandaan de wind waait. Als het uit het zuiden komt (zoals de komende paar dagen) dan wordt er warme lucht aangevoerd. Maar als de hoge- en lagedrukgebieden op een andere plaats liggen, zal de wind vanuit een andere richting komen. En als de wind vanuit het noordwesten komt, brengt die koude lucht met zich mee.

Er komt een hoge druk gebied vanuit Spanje hierheen, eerst nog via Frankrijk. Daarna waait het weer naar zee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100