Is Capelle aan den IJssel een stad of een dorp?

Ik zou graag willen weten of Capelle a/d IJssel een stad of een dorp is. Ook graag de bron erbij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Lees: http://www.capelleaandenijssel.nl/over-capelle-aan-den-ijssel/geschiedenis_255/ -=-=-=-=-=-=-=- Capelle groeide uit van een klein kerkdorp naar een middelgrote stad met allure. Afwisselende woningbouw, singels, waterpartijen en volop groen kenmerken de stad. Capelle is de dichtstbevolkte gemeente in het Rijnmondgebied met Rotterdam als buurman. -=-=-=-=-=-=-=-

Capelle aan den IJssel is ontstaan aan de weg naar Kralingen die Gouda verbindt met Rotterdam. Als klein dorp is Capelle aan den IJssel uitgegroeid tot een middelgrote stad met ruim 65.000 inwoners. Capelle groeide uit van een klein kerkdorp naar een middelgrote stad met allure. Afwisselende woningbouw, singels, waterpartijen en volop groen kenmerken de stad. Capelle is de dichtstbevolkte gemeente in het Rijnmondgebied met Rotterdam als buurman. http://www.capelleaandenijssel.nl/over-capelle-aan-den-ijssel/geschiedenis_255/ Capelle aan den IJssel is een plaats en gemeente. Een gemeente is een groep van woonkernen (dorpen, steden) met het bijbehorende gebied die samen worden bestuurd door een politiek apparaat.

Bronnen:
http://www.vestia.nl/ZuidNederland/OverVes...

Als ze geen stadsrechten hebben is het een dorp, al hebben ze 400.000 inwoners, (Den Haag schijnt ook een dorp te zijn).

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/jaar-den-ha...

geen stadsrechten dus een dorp.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100