Welke nog steeds bestaande grensgeschillen zijn er in Europa?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gibraltar: Spanje en Groot Brittanje Cueta en Melilla en nog een paar eilandjes: Marokko-Spanje Grenscorrecties tussen Griehkenland en Turkije Het statuut van de Krim : tussen Rusland en Oekraïne Trans-Dnjestrië dat zich afscheurde van Moldavïë Bosnië Hercegovina : dat op punt straat in drieën te breken. Kosovo : niet herkend door Servië Groenland dat volledig wil breken met Denemarken. Macedonië dat zijn naam niet mag gebruiken van Griekenland. Cyprus dat bezet is in het Noorden door de Turken. Grensgeschillen in de Kaukasus ,(Abchasië,Ossetië, Karabag, Tjetsjenië...) Russisch Kaliningrad enclave en vrije doorgang naar Rusland. Catalonië, Vlaanderen,Baskenland,Schotland,Kurdistan,Corsica...met belangrijke separatistische groepen) Belarus dat zware gasbetalingsproblemen heeft met Rusland. Seborga dat niemand echt wil erkennen als officieel land Toegevoegd na 8 minuten: Visgrondgeschillen tussen Europa en Ijsland. Ierland dat Noord-Ierland niet wil erkennen als Brits Drielandepunt Bulgarije -Griekenland en Turkije mrt complete anarchie Toegevoegd na 12 minuten: Dispuut tusse Rusland en Noorwegen over grenzen Noordelijke Ijszee België en Nederland : over de ijzeren Rijn Toegevoegd na 23 minuten: Niemand wil het onafhankelijke Tavolara erkennen. Toegevoegd na 2 uur: herkend moet erkent zijn (sorry foutje van mij) Toegevoegd na 2 uur: herkend moet erkent zijn (sorry foutje van mij)

Weliswaar in het klein, maar vrijwel elke uitzending van de rijdende rechter behandelt wel een grensgeschil. Hoe zielig ook.

Slovenie en Kroatie zijn er nog niet helemaal uit. Inmiddels hebben de Kroaten middels een referendum voor internationale bemiddeling. Slovenie stemde daar al eerder mee in. Kroatie wil graag bij de EU komen en Slovenie zit daar al bij. Vandaar dat het weer op dreigde te laaien (Slovenie kon toetreding Kroatie tegenhouden) Ze hebben ruzie over de zeegrens http://www.europahoortbijnederland.nl/toon/2/9/44/Meerderheid%20Sloveense%20bevolking%20voor%20internationale%20arbitrage%20grensgeschil

Conflict is misschien een groot woord, maar de Spanjaarden zijn nog steeds niet erg blij dat Gibraltar in Engelse handen is.

Tussen Nederland en Duitsland over de grens in de Eems/ Dollard bij Groningen.

Er zijn ook nog handelsgrenzen. Je heb in Europa ook nog EVA landen. Dit zijn landen niet aangesloten bij de EU. Zie de bronnen voor een gedetailleerde uitleg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100