Hoe stevig is rekbaar kaftpapier?

Ik overweeg om voor mijn zoon rekbaar kaftpapier aan te schaffen. Ten eerste voor het gemak, ten tweede omdat het papieren kaftpapier er afgelopen jaar tegen het eind helemaal afgescheurd was.
Kan iemand mij vertellen of het rekbare kaftpapier ( http://www.dresz.nl/ ) steviger is en minstens een jaar (of zelfs langer?) meegaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

10 centimeter uitrekken gaat zeker, het gaat niet kapot wanneer je verder trekt, maar het gaat gewoon niet. Mijn neefje gebruikt hetzelfde "papier" nu voor het derde jaar en alles is nog heel. Niks is gescheurd.

Zeer stevig, gaat enige jaren mee. Je kunt er alleen geen lijvige boeken mee kaften, maar het is ieder geval vele malen beter dan het flutpapier,dat momenteelals kaftpapier wordt verkocht. Heb enige weken geleden getracht met mijn kleindochter boeken te kaften en hadden na ongeveer een uur precies 1 boek klaar en een enorme berg afval papier.

Nou kijk. Dat is de rekkend kaft papier, dat rekt. Dus betekent dat als het strak is aan de staan, dan rektie uit en dan dus dat het niet scheurt. Daarom is sterker dan niet rekkende kaftpapier. Maar! Hoe lang precies dat meegaat, dat is de vraagmet zonder de antwoord, want heeft te veel afhankelijk. Bijvoorbeeld gooi je met de boek of ruwe oppervlak enzo. Moet wel onthouden dat met alles is zo: wat niet rekt, dat scheurt wel, dus ook als de rekkende papier is uitgerekt.

Afgelopen schooljaar heb ik voor mijn zoon zijn boeken in een stoffen hoes die ze toen in verschillende maten verkochten bij de kruidvat!dit werkt perfect en eind van het schooljaar eraf halen en kunnen zo om de nieuwe boeken

Ik kocht 4 jaar geleden al stoffen rekbare kaften voor mijn zoon. Hij gebruikt ze nog steeds en ze zijn nog nergens kapot. Het nadeel vind ik dat ze relatief klein zijn en slechts goed om maar enkele boeken passen van een bepaald formaat. Ze sluiten goed af en de boeken worden echt ontzien en blijven er goed uitzien. Ik vind het daarom jammer dat ze er nog niet in grotere formaten zijn, want ik vind ze perfect. Toegevoegd na 1 minuut: Ze zijn dus van stof en niet van papier! Ik wist niet dat ze papier al rekbaar kunnen maken. ;)

Het is stevig en gaat zeker wel enkele jaren mee. Nadeel is dat het niet echt geschikt is voor boeken met slappe kaften, want die kaften buigen om door de rekkracht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100