mag mijn leraar mijn cijfer verlagen bij slecht gedrag?

Mag de leraar mijn cijfer verlagen als ik mij slecht gedraag tijdens de toets? En mag de leraar dat dan ook doen als ik mijn toets al heb ingeleverd, maar als hij hem nog niet heeft nagekeken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Slecht gedrag tijdens een toets (zoals spieken) kan (en moet) leiden tot puntenaftrek. Ook andere misdragingen kunnen op deze manier gestraft worden.

Ja, dat mag hij. Slecht gedrag kan ook voor anderen lastig zijn die nog met een toets bezig zijn. Dat mag bestraft worden. Het is aan de leraar om een passende straf aan te meten. Het feit dat jouw gedrag bij anderen punten kan kosten maakt dat ik deze straf zeker ook passend vind.

Ja dat is mogelijk, als je gespiekt of kinderen heb afgeleid kan je leraar je cijfer verlagen. Hij mag je cijfer aftrekken met 1.5- 2.0 niet meer. Ik zou zeggen concentreer je de volgende keer

Nee dat mag niet. Een toets is bedoeld om te meten wat jij weet en kunt. Als er punten worden afgetrokken voor slecht gedrag is de beoordeling niet meer gebaseerd op wat jij beheerst aan lesstof. Tenzij het je gedrag is dat beoordeeld wordt. De docent mag je wel verwijderen uit de klas, zodat je niet je toets kunt maken en het op een ander moment moet inhalen. En als het als een passende straf wordt gezien kan dat ook nadat je je toets hebt ingeleverd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100